Latvijski velikan vprašljiv za tretjo tekmo, kakšen je načrt Dallasa?

Košarka 12. Jun 202411:11 0 komentarjev
Kristaps Porzingis
Foto: Profimedia

Kristaps Porzingis, ki je v obeh finalnih tekmah prikazal odlično predstavo, je vprašljiv za nastop na tretji tekmi finala lige NBA v Dallasu.

28-letni Latvijec ni igral v Dallasu vse odkar je v menjavi pred dvema letoma in pol zapustil Teksašane.

Porzingis ima redko poškodbo kite v spodnjem delu leve noge, ki se je zgodila v tretji četrtini druge tekme v Bostonu. Celticsi so v torek sporočili, da je stanje od dneva do dneva, Porzingis pa je dejal, da bo naredil vse, da bo noči na četrtek igral.

“To bom prepustil zdravniškemu osebju, ki bo odločilo, ali bom lahko igral ali ne. Nič me ne bo ustavilo, razen če mi bodo rekli, da ne smem igrati. To je edini razlog, da ne bi bil na igrišču,” je dejal Latvijec.

Trener Bostona Joe Mazzulla je poškodbo opisal kot resno in dejal, da ekipa Porzingisa ne bo spravljala v slabe situacije.

Luka Dončić
Foto: Profimedia

Dončić z jasnim sporočilom

Sporočilo Luke Dončića pred tretjo tekmo je preprosto. “Samo ena stvar: še naprej moramo metati. Vsi verjamemo v te mete. Tako smo prišli v finale. Tako smo igrali vso sezono,” je dejal superzvezdnik Mavericksov.

Dallas se na tretji tekmi v sredo zvečer sooča z več zastrašujočimi številkami. Celticsi so nanizali devetih zaporednih zmag v končnici, kar je rekord franšize v boju za 18. naslov prvaka lige NBA.

Dončić je hkrati edini igralec Dallasa z več kot enim zadetim metom za tri točke.

ESPN je hkrati v torek poročal, da je slovenski zvezdnik igral s pomočjo injekcije proti bolečinam, ki je omrtvila področje prsnega koša.

Pričakuje se, da bo Dončić pred tretjo tekmo v sredo, ko bodo Mavsi poskušali doseči prvo zmago v seriji, prejel še eno injekcijo, so povedali viri za ameriški ESPN. Dončić je za sredino tekmo naveden kot verjeten.

“Ne želim se spuščati v podrobnosti. Ampak počutim se dobro,” je novinarjem dejal najboljši strelec letošnje končnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!