Znanih več podrobnosti smrti moža Justyne Kowalczyk

Zimski športi 19. Maj 202321:25 2 komentarja
Justyna Kowalczyk Kacper Tekieli
Foto: Justyna Kowalczyk/Instagram

V poljski športni javnosti še naprej odmeva četrtkova novica, da je pri zgolj 39 letih umrl Kacper Tekieli, življenjski partner nekdanje smučarske tekačice Justyne Kowalczyk. Poljakinja se je še enkrat oglasila na družabnih omrežjih, poročilo pa je podala tudi švicarska policija.

Kot smo že poročali, je v četrtek v švicarskih Alpah življenje izgubil Kacper Tekieli. V športni javnosti v Evropi je bil poznan kot odličen športni plezalec, med drugim je leta 2019 preplezal severovzhodno steno Eigerja po Lauperjevi smeri brez uporabe vrvi.

Tekieli pa je bil tudi mož nekdanje poljske smučarske tekačice Justyne Kowalczyk, nekoč velike tekmice Petre Majdič. Par si je zvestobo pred zakonom obljubil leta 2020, skupaj pa imata tudi le dobro leto in pol starega sina.

Za Tekielija je bil po poročanju poljskih medijev usoden snežni plaz pod švicarsko goro Jungfrau. V osrčju Alp je želel priplezati na vrh vseh štirih švicarskih štiri tisočakov, s čimer bi izenačil rekord Švicarja Uelija Stecka. Napredek svoje avanture je objavljal na družbenih omrežjih, zadnjič se je na Facebooku objavil v torek.

Zadnja objava Tekielija na Facebooku:

Na ekspediciji sta Tekielija spremljala tudi soproga Justyna Kowalczyk in njun sin, ki pa pri plezanju nista sodelovala – na pot proti vrhu gora se je Kacper odpravil sam. Tragedija se je zgodila v sredo, ko je bila švicarska gorska reševalna služba iz kantona Bern obveščena o pogrešanem plezalcu, a vremenske razmere niso dopuščale reševanja s helikopterjem. V četrtek zgodaj zjutraj pa so reševalci vendarle lahko poleteli v dolino, ko so našli njegovo truplo. Točen razlog smrti bo pokazala preiskava, a najverjetneje je bil usoden snežni plaz.

Justyna Kowalczyk se je o družinski tragediji najprej oglasila na družbenem omrežju Facebook, kjer je zapisala: “Bil je najčudovitejša oseba na svetu.” Ganljivo fotografijo pa je nato v četrtek zvečer objavila še na Instagramu. Na njej je objeta in nasmejana s soprogom, dodala pa je: “On je bil moje vse.”