Kako se je na Rogličevo selitev odzval Tadej Pogačar?

Kolesarstvo 10. Okt 202317:13 0 komentarjev
Roglič Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar, ki je sezono še tretje leto zapored sklenil z zmago na spomeniku Po Lombardiji, se je po slavju na preizkušnji odpadlega listja odzval tudi na prestop Primoža Rogliča k Bori-Hansgrohe. Prepričan je, da več konkurenčnih ekip pomeni več zabave, sploh na dirki po Franciji.

Za Tadejem Pogačarjem je novo izjemno leto. Skupno je v letu 2023 zbral 17 zmag, dosežek, ki ga lahko na dirki po Turčiji v tem tednu izboljša zgolj Jasper Philipsen. Najodmevnejši slavji kolesarja iz Klanca pri Komendi sta ’spomeniški’ – spomladanska na dirki po Flandriji in jesenska na dirki po Lombardiji. Član UAE Emirates bo koledarsko leto še tretjič zapored sklenil na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Temu je Pogi dodal še drugo mesto na dirki po Franciji, pri čemer je na priprave za Tour vplivalo tudi poškodovano zapestje. Spomnimo, na spomeniku Liege-Bastogne-Liege konec aprila je padel in si zlomil roko. Prav zato je sezono poleg uspešne označil tudi za čudno.

“Ja, to je res. Poškodba je zaznamovala leto, ki pa je bilo vseeno zelo lepo. Tudi zato zmage na Lombardiji ne vidim kot maščevanje, temveč kot olajšanje,” je po zmagi in potjo na zaslužen dopust za In de Leiderstrui razlagal Slovenec.

Ta se je pred tedni znašel tudi v željah Ineosa, ki naj bi se pri njegovemu agentu Alexu Careri pozanimal za možnosti sodelovanja. Pogačarju pogodba z UAE Emirates poteče leta 2027, po poročanju Gazzette dello Sport pa naj bi bogati Arabci na mizo ponudili tudi podaljšanje. Za dve leti, torej do leta 2029. Velika želja je, da Tadej ostane član državnega projekta Združenih arabskih emiratov vsaj do leta 2028, ko bo svetovno prvenstvo v kolesarstvu gostil tamkajšnji Abu Dabi.

“Ni pravi trenutek, da bi se pogovarjali o moji pogodbi. Še vedno imam dolgo pogodbo z emirati, v ekipi pa se počutim zelo dobro. Kako tudi ne, saj smo letos najboljši na svetu. Za to smo trdo delali vse od začetka leta. Do konca je še nekaj dirk, a verjamem, da bomo ostali na vrhu,” je pospremil majhno prednost pred Jumbo-Vismo na lestvici UCI.

Roglič Pogačar
Foto: Profimedia

Veseli se francoskih (in drugih) obračunov

Če Pogačar torej ostaja zvest trenutnemu delodajalcu, pa ga bo v prihodnji sezoni zamenjal rojak Primož Roglič. Od Jumbo-Visme se seli k Bori-Hansgrohe. Kako na to odločitev gleda dvakratni prvak Toura, dirke, ki Rogliču še manjka v sicer bogati zbirki lovorik?

“Zanimivo, kako se je vse skupaj odvilo. Mislim, da bi lahko več močnih ekip in okrepljena konkurenca prineslo še več zabave prihodnje leto. Tako na Touru de France kot na drugih dirkah. A zato bomo morali počakati do naslednje sezone,” je za nizozemski časnik zaključil Pogačar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!