Kopitar brez točke, Kralji nemočni

Liga NHL 16. Okt 20189:23 > 9:29
Getty Images

Hokejisti moštva Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem so že na drugi tekmi zapored visoko izgubili, potem ko jih je v noči iz ponedeljka na torek s 4:1 premagala ekipa Toronto Maple Leafs. Slovenski hokejist ni vpisal podaje ali zadetka.

LA Kings na čelu s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem niso najbolje vstopili v novo sezono severnoameriške lige NHL, saj so po šestih tekmah v spodnjem delu razpredelnice zahodne konference z dvema zmagama, tremi porazi in tekmo, ki se je končala po podaljšku.

To je bila druga tekma, ki so jo hokejisti iz mesta angelov odigrali proti kanadskemu nasportniku, saj so najprej izgubili porti Ottawi (5:1), zdaj pa še proti Torontu. Edini zadetek za Kralje je dosegel Ilija Kovalčuk.

Pri Torontu se je najbolj izkazal Austin Matthews z dvema podajama in tako postal šele peti hokejist v zgodovini lige NHL, ki je v vseh uvodnih sedmih tekmah sezone dosegel dve točki ali več. To je pred njim uspelo le legendam te igre: Waynu Gretzkyju, Mariu Lemieuxu, Kevinu Stevensu in Miku Bossyju. “Ne vem, kaj se dogaja, jaz skušam le igrati hokej, se zabavati in izkorisčati priložnosti. Zadovoljen sem, da sem na začetku sezone v dobri formi, najbolj pomembno pa je, da se kot ekipa uigramo in se izboljšamo, ker je skupen cilj le nizanje zmag.”

Pri domači ekipi se je izkazal tudi vratar Garreth Spark s 33 obrambami, zadetke pa so dosegli Kasperi Kapanen, ki je zabil dva, Patrick Marleau in Mitchell Marner.

Ostali rezultati:

Montreal – Detroit 7:3

Ottawa – Dallas 4:1

Nashville – Minnesota 4:2