Velika pridobitev za slovenski hokej

Hokej 1. Dec 202312:32 0 komentarjev
hokejska dvorana na Bledu
Dvorana na Bledu. Foto: Uroš Skaza

S Hokejske zveze Slovenije (HZS) so sporočili, da so bili uspešni pri prijavi na razpis programa "Growing the Game Fund", ki sta ga v sodelovanju objavili Mednarodna hokejska zveza (IIHF) in medijska agencija Infront. V predlaganem projektu je HZS zasnovala in IIHF predstavila načrt opremljanja hokejskih dvoran, v katerih potekajo tekmovanja pod okriljem zveze, z videosistemi. Ti omogočajo snemanje in neposredne prenose hokejskih tekmovanj.

Tovrstna pridobitev bo hokejskim klubom omogočila, da okrepijo zlasti analitične zmogljivosti svojega dela z vsemi starostnimi selekcijami ter tako naredijo korak naprej v razvoju hokeja.

S pridobljenimi sredstvi je HZS tako že kupila in slovenskim klubom ter hokejskim zvezam Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije v uporabo predala videosisteme za snemanje in neposredne prenose Veo Live.

Sočasno z uporabo videosistemov za analitične potrebe pa bodo slovenski klubi ter omenjene tri krovne hokejske organizacije, skladno z dogovorom, prek sistema Veo Live zagotavljale prenose vseh svojih domačih tekem v tekmovanjih, ki potekajo pod okriljem HZS.

Uporabniki lahko neposredne prenose ter nato tudi posnetke posameznih tekem spremljajo izključno na pametnih telefonih in tablicah. Za dostop si je potrebno na pametno napravo naložiti aplikacijo Veo Live ter nato v nadaljevanju ustvariti uporabniški račun/profil, ki je brezplačen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!