Poslovilni govor Thomasa Müllerja?

Katar 2022 1. Dec 202222:50
Foto: Profimedia

Za Nemce je svetovnega prvenstva v Katarju konec. Svetovni prvaki iz leta 2014 so še drugič zapored razočarali svoje navijače in obstali v skupinskem delu. Po nepričakovan izpadu je pred kamere stopil izkušeni Thomas Müller, ki je sodeč po čustvenih besedah že zaključil svoje poslanstvo pri Elfu.

Nemci po porazu proti Japonski in remiju s Španci v zadnjem krogu skupinskega dela niso vse pod nadzorom. Potrebovali so pomoč Španije, a je niso dočakali, saj je Furija tako kot so sami na prvi tekmi klonili proti Japoncem. Elfu ni pomagala niti zmaga proti Kostariki (4:2), s tretjim mestom v skupini se tako kot v Rusiji 2018 poslavljajo že po skupinskem delu.

“To je katastrofa. Ne vem, kako naprej. Če je bila to moja zadnja tekma v reprezentanci, bi rad nekaj sporočil našim navijačem. Dragi ljudje, bilo mi je v izjemno veselje. Skupaj smo doživeli lepe trenutke. Na vsaki tekmi sem poskušal pustiti srce na igrišču,” je svoj “poslovilni” govor na nemški nacionalni televiziji začel izkušeni napadalec.

“Vedno sem dal vse od sebe. Skupaj smo bili veseli kot tudi žalostni. Četudi mi niso uspele vse akcije, sem vse skupaj vedno počel z ljubeznijo,” je še povedal 33-letni član Bayerna.

Ikona nemške izbrane vrste je za reprezentanco zbral kar 120 nastopov in dosegel 44 zadetkov. Leta 2014 je bil z Nemčijo svetovni prvak, štiri leta pred tem pa je bil na mundialu v Južni Afriki bronast.

Komentari

Vaš komentar