Philipsen zmagovalec sprinta, miren dan za favorite

Kolesarstvo 3. Jul 202314:57 > 18:01 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Jasper Philipsen je zmagovalec tretje etape Dirke po Franciji. Tokrat so na svoj račun prišli sprinterji, kjer pa je bil najmočnejši prav belgijski kolesar. Tadej Pogačar in ostali favoriti so imeli tokrat precej bolj miren dan, v cilj so prišli v času zmagovalca.

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je v 3. etapi dirke 110. Dirke po Franciji zmagal v razburljivem skupinskem sprintu pred Philom Bauhausom (Bahrain Victorious) in Calebom Ewanom (Lotto-Dstny).

Adam Yates (UAE Team Emirates) je ostal v skupnem vodstvu, dan je za Tadeja Pogačarja in ostale favorite za končno zmago minil precej mirno.

Philipsenu je dobro pripravil teren Mathieu van der Poel in mu omogočil, da je za pol kolesa dobil prvi skupinski sprint na letošnjem Touru in tretjo etapno zmago v karieri.

Belgijec je bil nekaj minut po etapi nervozen, saj so komisarji pregledovali videoposnetke zaključnega sprinta po obtožbah, da se je Philipsen v sprintu preveč oddaljil od svoje linije in odrezal Wouta Van Aerta.

Vendar so komisarji na koncu odločili, da Philipsen ni storil nič narobe, saj je šlo za napet in tehničen zaključek.

“Bilo je nekaj dvomov,” je dejal Philipsen, ko so ga dokončno razglasili za zmagovalca, nato pa v šali dejal: “Na koncu so komisarji poskrbeli, da je bilo precej razburljivo. Bilo je napeto, ampak to je Tour de France, za nikogar ni daril. Mislim, da so vsi dali vse od sebe in danes sem lahko z našo ekipo zelo zadovoljen.”

Četrta etapa od Daxa do Nogara je dolga 184 kilometrov, še bolj ravninska od tretje in se bo zato verjetno končala s še enim skupinskim sprintom – in še eno veliko priložnostjo za Philipsena in ostale sprinterje.

Izidi tretje etape:

Results powered by FirstCycling.com

3. etapa dirke po Franciji 2023

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!