Roglič v sprintu za preživetje

Kolesarstvo 2. Apr 202420:27 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Guliverimage

Primož Roglič je na drugi etapi dirke po Baskiji na videz zlahka ubranil rumeno majico, a kot je povedal po torkovi razmeroma ravninski etapi, je šlo v težkih razmerah za boj za preživetje.

Slovenski kolesarski zvezdnik je prvič po menjavi moštva vozil v majici vodilnega kolesarja. Novopečeni član Bore – Hansgrohe je kljub napaki na ponedeljkovem kronometru drugo etapo začel kot vodilni v seštevku in v cilj prikolesaril skupaj z glavnino.

V zadnjem delu etape je bila Bora veliko v ospredju, kar je bilo v težkih razmerah – kolesarje je dodobra namočil dež – zelo pomembno tudi za varnost kapetana Primoža Rogliča.

“Etape nismo nadzorovali, da bi na koncu sprintali za zmago. Tega nismo načrtovali. Dež je v glavnino vnesel nekaj živčnosti, zato so vse ekipe želele biti v ospredju,” je povedal 34-letni Kisovčan, ki je bil še nekaj sto metrov pred ciljem v dobrem položaju za zaključni sprint, a ostal brez boja za drugo zaporedno etapno zmago. Nekoliko ga je zaprla konkurenca, zagotovo pa je bil tokrat tudi preudaren in manj naklonjen tveganju.

“Sprintal sem, da bi preživel,” se je ob izjavi kar nekoliko zasmejal Roglič, ki je pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem ohranil deset sekund naskoka. “Vedel sem, da moram ostati blizu. Ostali kolesarji so močno pritisnili in se udarili za zmago. Na dirkah ni več lahkih etap, vsi kolesarji so zelo močni in iz dneva v dan iščejo svoje priložnosti. Vseeno je bil to za nas dober dan,” je sklenil Primož.

Primož Roglič
Foto: Guliverimage

Remco pridobil sekundo

Po zaslugi vmesnega sprinta in bonifikacijske sekunde ima enak zaostanek kot Danec tudi član Soudal Quick-Stepa Remco Evenepoel, medtem ko je Jonas Vingegaard ostal 15 sekund za Slovencem.

Sredina tretja etapa bo nekoliko daljša in zahtevnejša. Kolesarji bodo morali premagati 190,9 kilometra dolgo pot od Ezpelete do Altsase in skupno 2.605 višinskih metrov. Vmes bo kar šest kategoriziranih vzponov, a bodo vsi druge ali tretje kategorije, zaključek pa bo ravninski.

3. etapa Baskije 2024. Foto: organizator

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!