Tadej Pogačar namignil na šov za slovenske navijače

Kolesarstvo 23. Maj 202418:41 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) nadaljuje odštevanje do nedeljske zadnje etape dirke po Italiji s ciljem v Rimu. Četrtkova 18. etapa je zanj minila brez drame, v naslednjih dneh pa tudi v navzočnosti številnih slovenskih navijačev napoveduje nov "ognjemet".

Slovenski as Tadej Pogačar je skozi cilj v Padovi, kjer je slavil Belgijec Tim Merlier, prišel z glavnino. Tako ima tri etape pred koncem dirke še naprej ogromno prednost pred zasledovalci. Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe) zaostaja sedem minut in 42 sekund, tretjeuvrščeni Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) pa kar 8:04 minute.

“Tudi danes je bil kar v redu dan, imel sem dobre noge. Na srečo smo se izognili dežju na koncu. Super hiter dan, ampak še en dan, ki smo ga prečrtali,” je vidno zadovoljen skupini slovenskih novinarjev v Padovi dejal 25-letni prvi kolesar svetovne lestvice.

Kot pravi, se veseli naslednjih dveh etap, ki bosta bližje Sloveniji. “Zelo veliko ljudi pride in upam, da se bodo vsi imeli dobro, še posebej na Monte Grappi. Upam, da bom imel dobre noge, da naredimo še en šov,” je na morebitni skok na šesto etapno zmago na Giru na sobotni gorski trasi namignil Pogačar.

Sobotna etapa dirke po Italiji:

giro 2024 20. etapa
20. etapa Gira 2024. Foto: RCS/organizator

Ocenil je še petkovo etapo, ki je po profilu sodeč, pisana na kožo morebitnim ubežnikom. “Jutri je dobra etapa za pobeg. Pustimo se presenetiti, kdo bo jutri najbolj pritiskal na pedala od začetka in kako se bo etapa odvijala.”

Petkova etapa dirke po Italiji:

giro 2024 19. etapa
19. etapa Gira 2024. Foto: RCS/organizator

Doslej ravno veliko priložnosti za ubežnike ni bilo. Le trikrat je do cilja uspešno pripeljal kdo od tistih, ki so v etapi ubežali glavnini. To je dodobra izkoristil tudi Pogačar, čigar ekipa ni vedno ciljala na etapno zmago. Sam jih ima s tega Gira v žepu že pet ob dveh drugih in enem tretjem mestu.

Ekipa, vajena uspehov, tudi zaradi Pogačarja v karavani uživa veliko spoštovanje. “V celotni glavnini uživamo veliko spoštovanja, ampak tudi eden do drugega smo spoštljivi, zato ni nekih zapletov,” je za konec dodal Pogačar, ki so ga tokrat v Padovi pozdravili tudi šefi ekipe iz Združenih arabskih emiratov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!