Vrnitev Mateja Mohoriča je pred vrati

Kolesarstvo 29. Jan 202420:56 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: Profimedia

Čakanja je konec, začenja se kolesarska sezona tudi na evropskih tleh. Matej Mohorič se na ceste podaja že v sredo, 31. januarja, na dirki po Valencii.

Matej Mohorič bo z ekipo Bahrain – Victorious sezono začel v Španiji na dirki po Valencii, kjer je tekmoval že lani. Uvrstil se je na 42. mesto v skupnem seštevku. Slavil je Portugalec Rui Costa (Intermarche).

Mohorič, ki je lani formo tempiral predvsem za poletje, ko je osvojil etapno zmago na dirki po Franciji, je na peti etapi lanske dirke po Valencii zasedel deveto mesto, kar je bila njegova najboljša uvrstitev na petdnevni preizkušnji. Še višje kotira letos.

29-letnik bo v Španiji na 75. izvedbi dirke po Valencii joker za potencialne etapne zmage Bahraina. Del moštva bodo še Jukija Araširo, Kamil Gradek, Rainer Kepplinger, Nicolo Buratti, Santiago Buitrago in Pello Bilbao. Zadnja dva bosta sokapetana, ki bosta računala na visoko uvrstitev v generalni razvrstitvi.

Dirka po Valencii ima pet etap. Prva bo na sporedu 31. januarja, zmagovalec pa bo okronan 4. februarja.

Športni direktor bahrajnske ekipe Roman Kreuziger je pred dirko dejal: “Prvi cilj ekipe so stopničke v skupnem seštevku. Ključne bodo bonifikacijske sekunde.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!