Klemen Prepelič glede največje neznanke nima skrbi

Košarka 12. Jun 202419:00 0 komentarjev
Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Klemen Prepelič je v Zrečah, kjer je Slovenija začela priprave na kvalifikacije za olimpijske igre, spregovoril o težki nalogi, ki je pred njimi, čakanju na prihod Luke Dončića in o svoji klubski prihodnosti, v kateri se ga je povezovalo tudi z vrnitvijo v Cedevito Olimpijo.

Za Klemnom Prepeličem je ena težjih, a po individualnih predstavah tudi boljših sezon v karieri. Začela se je z dolgotrajnim iskanjem delodajalca, ko mu je globoko v sezoni roko z odprto pogodbo ponudila Cedevita Olimpija. Kot bi Bistričana to še dodatno podžgalo, je v nadaljevanju kazal izjemne predstave, predvsem pa se je iz klasičnega ostrostrelca prelevil v izvrstnega organizatorja igre. Že kmalu je prišel klic iz Galatasaraya, kjer bo najverjetneje igral še eno leto.

Prav od njegovih iger bo na prihajajočem turnirju v Pireju, kjer bo Slovenija lovila drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre, veliko odvisno. Na tokratni akciji namreč selektor Aleksander Sekulić ne bo mogel računati na Žigo Samarja, ki je odsoten zaradi poškodbe Ahilove tetive. Ob tem pa je negotova usoda Luke Dončića, alfe in omege ter kapetana slovenske reprezentance, ki je še vedno onkraj Atlantika, kjer trenutno igra v finalu lige NBA.

“Vsi verjamemo in pričakujemo Luko v tej reprezentančni akciji,” je Klemen ponovil mantro, ki smo jo lahko te dni slišali iz ust številnih reprezentantov in selektorja. “Glede na to, da Luka vedno poudarja, da se bo vračal v reprezentanco, če bo le zdrav, nimamo strahu. Ko je z nami, na vsakem treningu dokazuje kvaliteto in vnemo. S tem dodatno vleče ostale fante. Je superzvezdnik, ki nas vodi z dejanji. Lahko smo srečni in veseli, da ga imamo.”

Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Misli že usmerili na Hrvate

Po dolgem času pa Prepelič ob sebi ne bo imel Jake Blažiča, ki tokratno akcijo izpušča zaradi težav s hrbtom. “Vemo, kaj Jaka pomeni za slovensko reprezentanco. Je steber na in ob igrišču ter eden njenih vokalnih vodij. Mladi bodo morali stopiti v njegove čevlje, tudi ostali bomo morali zakrpati ta manko,” je povedal 31-letni branilec.

Slabe tri tedne pred prvo tekmo kvalifikacijskega turnirja v Grčiji je največja pozornost Slovencev na Hrvaški. V zadnjem obdobju je imela Slovenija z južno sosedo dobre izkušnje, a slednja se vendarle pobira. Zasedba je poimensko izjemno močna. Iz lige NBA prihajata Ivica Zubac in Dario Šarić. Mesto naturaliziranega igralca zavzema Jaleen Smith. Strelsko najnevarnejši je član Real Madrida Mario Hezonja. Medtem ko je za največji udarec poskrbel Bojan Bogdanović, ki se je poškodoval v končnici lige NBA v dresu New Yorka in tako ostal tudi brez izbrane vrste.

“Hrvati pridejo z dobro reprezentanco. O Grčiji ni potrebno izgubljati besed. Tudi Dominikanska republika je zelo dobra. Nova Zelandija je vedno neugodna. Osredotočali se bomo na Hrvaško, ki je prvi tekmec. Velikih skrivnosti ni,” je glede tekmecev v boju za olimpijsko vozovnico dejal Prepelič.

Kvalifikacijski turnir bo na sporedu med 2. in 7. julijem. Slovenci bodo v Pireju najprej igrali proti Hrvaški (2. julija) in Novi Zelandiji (4. julija).

Prepelič glede klubske prihodnosti

“Imam še pogodbo v Galatasarayu za eno leto. Je moja in klubska opcija. Do 30. junija je rok. Trenutno je še nihče ni prekinil, trenutno sem še član Galatasaraya,” glede trenutnega statusa pravi Prepelič, medtem ko je glede morebitne vrnitve v Cedevito Olimpijo dodal: “Agent je bil v kontaktu. Slišal sem se z Zvezdanom Mitrovićem in Chechujem Mulerom, a mislim, da v tem trenutku to ni realna opcija.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!