Dragić: Evroligaši bi se lahko kosali z moštvi iz lige NBA

Evroliga 12. Apr 202319:30 0 komentarjev
Goran Dragić
Foto: profimedia

Goran Dragić je v intervjuju za španski časnik Mundo Deportivo povedal, da bi se po njegovem mnenju nekatere najboljše evropske ekipe lahko kosale z moštvi iz lige NBA.

Goran Dragić je ob tem naštel Barcelono, Real Madrid in dvakratne zaporedne prvake Anadolu Efes kot klube, ki bi lahko mešale štrene ekipam v ligi NBA. Dejal je, da bi lahko tekmovale z ameriškimi moštvi, ni pa prepričan, kako dolgo. Organizator igre Milwaukeeja je za Mundo Deportivo dejal: “Evropske ekipe ne igrajo tako hitro kot ameriške. Najboljše bi lahko tekmovale, ne vem pa, koliko zmag bi nabrale.”

Barcelona in Real sta že zanesljivo uvrščena v končnico, medtem pa je za Efesom slaba sezona, med osem najboljših se niso uvrstili. Redni del evroligaške sezone se sicer zaključuje v petek.

Na govorice o morebitnem turnirju med sezono lige NBA, kjer bi igrale tudi evropske ekipe, se je Dragić takole odzval: “Sliši se zabavno. Želel bi si to videti. Bilo bi dobro za košarko. A NBA ima brutalen koledar, ne vem, če bi se izšlo,.” Gogi je priznal, da bi bil to velik logističen zalogaj. Za Dragića je bil namreč zelo naporen že obisk Pariza v letošnji sezoni, kjer sta tekmo rednega dela odigrala Detroit in Chicago (za katerega je Dragić takrat še igral).

Kaj pa reprezentanca?

Zlati slovenski kapetan za Mundo Deportivo ni želel odgovoriti na vprašanje, če bo nastopil na svetovnem prvenstvu, zaveda pa se, da je za ekipe z Luko Dončićem cilj vedno le zmaga: “Vse je odvisno od tega, kdo bo prišel. To spremeni vse. Bili smo favoriti na lanskem Eurobasketu, a izgubili proti Poljski. Kemija takrat pač ni bila enaka kot leta 2017.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!