Porzingis začuden nad besedami lastnika Dallasa

Košarka 11. Maj 202122:50 > 22:52
Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

Kristaps Porzingis se je odzval na besede lastnika Dallas Mavericks Marka Cubana, da se z Luko Dončićem ne razumeta najbolje. Izrazil je začudenje in pravi, da s slovenskim zvezdnikom nima težav.

Latvijski center ima tudi to sezono težave s poškodami. Trenutno mu nagaja desno koleno, izpustil je zadnjih šest tekem Dallasa. Kadar je to sezono vendarle bil na parketu, pa je bil zaradi slabših predstav deležen tudi kritik. Že dolgo se v Teksasu številni sprašujejo, ali se lahko Dallas nanj sploh zanese, da kemija z Luko Dončićem ni najboljša, in da se s Slovencem tudi ob parketu ne razumeta dobro.

Tako je pred tedni neposredno o njunem odnosu spregovoril lastnik Dallasa: “Na parketu je vse v redu, a ne morem reči, da ni bilo kakšnih nestrinjanj, ker obstajajo. Porzingis in Luka se razumeta, a sta različna in si želita različnih stvari.”

A Kristaps Porzingis zavrača navedbe Marka Cubana. “Nikoli nisem imel težav s soigralci zunaj dvoran. Vedno sem se z vsemi dobro razumel. Ne vem, o čem je govoril Cuban. Vedno poskušam biti profesionalen in naredim vse za ekipo,” je začudenje nad besedami premožnega Američana v intervjuju za špansko Marco izrazil Porzingis.

Poskušamo zgraditi projekt, ki bo dolgotrajen in nas pripeljal daleč. Vsako leto je drugačno, nikoli ne veš, kaj te čaka, ves čas moraš biti pripravljen. Počnem vse, kar je v moji moči, da pomagam ekipi,” je še dodal Porzingis, ki se dolgoročno vidi v zgodbi, ki jo pišejo v Dallasu.

Preden se je letos trgovanje s košarkarji v ligi NBA zaprlo, je bil Porzingis nekajkrat že omenjen v govoricah, ki so ga pošiljale v druge ekipe. “To je del posla, vsak dan se lahko zgodi, da si poslan v drugo moštvo. Moraš biti pripravljen spakirati kovčke in oditi. Seveda ni prijetno, ko si omenjen v govoricah. O njih ne smeš razmišljati, temveč se moraš osredotočati na igro.”

Porzingis je to sezono izpustil že 28 tekem Mavsov. Že zdaj je potrjeno, da bo v noči na sredo, ko se bo Dallas pomeril z Memphisom, izpustil še 29. Na parket naj bi se vrnil v noči na četrtek proti New Orleans Pelicans. To sezono ima 221 centimetrov visoki Latvijec na 40 odigranih tekmah povprečje 20,2 točke, 9,1 skoka in 1,6 podaje.

Komentari

Vaš komentar