Slovenija v nedeljo proti Avstriji

Reprezentance 27. Nov 202016:26 > 16:38
KZS

Potem, ko so zaradi okužb s koronavirusom madžarski košarkarji zapustili ljubljanski "mehurček", bo Slovenija zdaj v nedeljo igrala proti Avstriji.

Srečanje z Avstrijo bi sicer moralo biti februarja 2021, ampak glede na to, da sta obe reprezentanci v Ljubljani so pri FIBI določili, da se srečata v nedeljo, 29. novembra.

“Po odhodu Madžarov je FIBA stopila v stik z obema reprezentancama in oboji smo se strinjali, da tekmo namesto 19. 2. 2021 odigramo to nedeljo”, je povedal direktor reprezentance Matej Likar.

“Na hitro smo morali vpoklicati vse, ki so potrebni za organizacijo tekme. Opraviti bo treba tudi nekaj testov in upam, da bodo vsi negativni in da se bo tekma v nedeljo odvila tako, kot si vsi želimo”, je izjavil direktor KZS Aleš Križnar.

Slovenija bo v soboto igrala z Ukrajino, v ponedeljek pa bo še srečanje med Ukrajino in Avstrijo.

Dodaten izziv za selektorja Aleksandra Sekulića je, da bodo igrali v zaporednih dneh: “Glede na situacijo smo takoj pristali na tekmo z Avstrijo, kar pa je spremenilo naš urnik. Prilagoditi smo morali treninge, predvsem glede aktivnosti in počitka, saj bodo morali igrali v 24 urah dvakrat na igrišče.”

“Zadeva bistveno ne bi smela vplivati na naše cilje. Želimo si in moramo dobiti obe tekmi. Najprej se bomo pripravili na Ukrajino, nato bomo razmišljali o Avstriji. Ukrajina ima izkušeno ekipo, z novim selektorjem pa igra nekoliko drugače. Nevarni so predvsem centri, medtem ko so igralci na zunanjih položajih manj kakovostni.”

Slovenska reprezentanca je na prvih dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 enkrat zmagala in enkrat izgubila.