V koži sodnika: Dončić, Grki, Sekulić … (VIDEO)

Košarka 8. Avg 202313:03 7 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Filip Barbalič

Čeprav staro športno pravilo pravi, da je sodnik najboljši takrat, ko ni opazen, pa smo tokrat poskrbeli, da bi se ga še posebej dobro slišalo in videlo. Zato smo na nedavnem Telemachovem spektaklu ozvočili evroligaškega delivca pravice Maria Majkiča.

Potem ko smo vam pretekli teden ponudili ekskluzivne posnetke ozvočenega selektorja slovenske reprezentance Aleksandra Sekulića, vam kot ogrevanje pred nocojšnjim slovensko-črnogorskim obračunom v Stožicah ponujamo še sodniški zorni kot.

Sportklub je namreč med nedavnim Telemachovim spektaklom mikrofon namestil tudi na majico uveljavljenega mednarodnega sodnika Maria Majkiča. “Zanimiva izkušnja. V preteklosti so me sicer že ozvočili, in sicer v evroligi, a so bili posnetki le za interno rabo. Med tekmo sem seveda pozabil na mikrofon in sem se posvetil delu,” nam je po tekmi dejal Majkič, ki bo vstopil v enajsto evroligaško sezono. Redno sodi še tekme lige ABA, pohvali pa se lahko tudi s sojenjem finala EuroCupa.

Kako med tekmo komunicira s trenerjema? Kaj pove košarkarjem? S kakšnimi besedami se obrne na preostala sodnika? Odgovore ponuja spodnji posnetek …

Pripravljalna tekma v Stožicah

18.00, Slovenija – Črna gora

Tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na SK 1. Dogajanje v Stožicah bomo aktivno spremljali tudi na naši spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje