V novi vlogi: v Stožicah tudi Goran Dragić

Košarka 8. Avg 202318:41 0 komentarjev
Goran Dragić
Goran Dragić Foto: Aleš Fevžer

Zadnjo letošnjo domačo tekmo slovenske košarkarske reprezentance, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo, si je iz prve vrste ogledal tudi Goran Dragić.

Po EuroBasketu 2022 smo posumili, pred tedni je Goran Dragić potrdil reprezentančno slovo. V Stožice, kjer se je Slovenija merila s Črno goro, se je vrnil v vlogi navijača. Tokrat kar iz prve vrste, nameščene na parket največje dvorane na svetu, in sicer v družbi župana Zorana Jankovića. Že pred tem je častni zlati kapetan dejal, da bo jeseni bržčas vstopil v zadnjo sezono v karieri. Vprašanje pa ostaja, v katerem klubu. Javna skrivnost je, da je prvi favorit Miami Heat, a uradno pogodbe še ni podpisal.

Za državno izbrano vrsto je Goran Dragić v šestnajstih letih nastopil na treh svetovnih in šestih evropskih prvenstvih. Skupaj s kvalifikacijskimi tekmami je za Slovenijo zbral tudi 80 nastopov, v kadru pa je bil na 90 tekmah. Skupno je dosegel kar 1095 točk in je edini košarkar, ki je presegel tisočico. Nosil je tudi kapetanski trak. Med drugim na EuroBasketu 2017, kjer je Slovenija postala prvak, on pa MVP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!