Švedi ne želijo Ibre na mundialu

Claudio Villa/Getty Images

Potem ko se je Švedska uvrstila na svetovno prvenstvo v Rusiji, je Zlatan Ibrahimović napovedal, da bo tudi sam nastopil na mundialu. A zdi se, da Ibra v reprezentanci ni najbolj priljubljen.

Na svetovno prvenstvo smo se uspeli uvrstiti brez njegove pomoči, zato mislim, da lahko tam igramo brez njega. Na trenerju je, da razmisli ali ga vpoklical ali ne. Toda če ga pokliče, mislim, da bo Zlatan igral zelo dobro,” je o morebitnem povratku Zlatana Ibrahimovića v švedsko reprezentanco spregovoril drugi vratar severnjakov Karl Johan Johansson, ki meni, da Švedska igra ekipno, v primeru povratka zvezdniškega napadalca pa bi se lahko porušil ekipni duh.

Kot ekipa, igramo kolektivno in eden za drugega. Zlatan pa je individualni igralec okoli katerega se vrti celotna igra. Morate igrati drugačen stil, če imate igralce kot so Messi, Cristiano Ronaldo ali Ibrahimović, saj so oni igralci svetovne kvalitete,” je dodal Johansson in še pristavil: “Ne vem, ali želi trener uvesti takšno spremembo, saj bo moral v primeru, da ga pokliče, spremeniti cel sistem igre.”

Podobnega mnenja je tudi selektor Janne Anderson, ki je že pred časom dejal, da je zelo malo možnosti, da bi v Rusijo odpeljal tudi Ibrahimovića.