Kdo igra? Slovenija drevi tudi brez Bijola in Štulca

FIFA Svetovno Prvenstvo 16. Okt 201814:49 > 14:54
NZS

Čeprav je slovenski selektor Tomaž Kavčič dejal, da ne bo veliko menjal, pa je selektor nekatere menjave v primerjavi s tekmo z Norveško moral opraviti. Zaradi pretresa možganov ne bo branilca Luke Krajnca, zaradi poškodb pa po novem ne bo niti vezistov Jake Bijola in Lea Štulca.

NZS

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi v Stožicah ob 20.45 igrala četrto tekmo v ligi narodov. Tokrat bo njen tekmec dobro poznani Ciper, ki je izbrance Tomaža Kavčiča na prvi medsebojni tekmi v tem tekmovanju doma premagal z 2:1. Po treh porazih v ligi narodov Slovenci v Ljubljani nujno potrebujejo zmago.

Čeprav pravi, da ne bo veliko menjal, pa bo selektor nekatere menjave v primerjavi s tekmo z Norveško moral opraviti. Zaradi pretresa možganov ne bo branilca Luke Krajnca, po novem pa niti vezistov Jake Bijola in Lea Štulca zaradi poškodb.

Želja je, da tekmo odigramo dobro in zmagamo,” pravi Kavčič. Kako bodo igrali, bo odvisno tudi od tega, v kakšnem stanju bo Josip Iličić, je pa dejstvo, da bodo morali igrati bolj strnjeno in puščati manj prostora, kot so ga na Cipru, dodaja selektor.

Slovenija je v ligi C in skupini 3 še edina brez točke. Vodi Bolgarija z devetimi točkami, Norveška je druga s šestimi, Ciper pa tretji s tremi točkami. Izbrana vrsta in selektor sta posledično na udaru kritik. Zmaga je tako nujna tako rezultatsko, v nasprotnem primeru bi bil velik projekt že obstanek v tem rangu tekmovanja, kot tudi za popravljanje vtisa.

vir: nzs.si