Dybala: Potrebujemo Messija, a odločitev je njegova

Clive Brunskill/Getty Images

Po številnih težavah in peripetijah na SP v Rusiji, je argentinska reprezentanca krenila v kadrovsko prenovo. Na mestu selektorja se nahaja nekdanji reprezentant Lionel Scaloni, v ekipi pa so številni novi obrazi, standardni člani ekipe pa imajo na zelenici drugačne vloge.

Eden izmed zgoraj omenjenih standardnih članov argentinske reprezetnance je Paulo Dybala, ki pa na minulem SP v Rusiji ni dobil veliko priložnosti, saj nekdanji strateg Jorge Sampaoli ni verjel, da lahko član Juventusa na zelenici sobiva z Lionelom Messijem.

Zdaj ima Dybala povsem drugačno mesto v ekipi, dobil je veliko minutažo in ključno vlogo, ob odsotnosti Lionela Messija, Gonzala Higuaina, Sergia Aguera in Javierja Mascherana pa je bilo jasno, da bo Dybala nosilec igre in prvi zvezdnik ekipe. Delo so mu z odpovedmi otežili njegovi soigralci, poleg omenjene četverice so na zadnjem zboru manjkali še Mauro Icardi, Lautaro Martinez in Giovani Lo Celso. Dybala je mnenja, da se bodo vsi vrnili v reprezentančni dres.

“Želimo, da se v reprezentanco vrne Lionel Messi, ker vemo, koliko nam pomeni. Odločitve pa ne moremo sprejeti mi namesto njego, to lahko stori le sam,” je dejal Dybala.

Odkar je Lionel Scaloni prevzel reprezentanco, je Argentina odigrala pet prijateljskih tekem, zabeležila pa tri zmage, remi in poraz, ki je prišel proti Braziliji. V tem obdobju prijateljskih tekem so dosegli kar 9 zadetkov in prejeli le enega, je pa res, da na teh tekmah Messi ni igral.