Kekovemu izbrancu Slovaki zapirajo vrata Serie A

Nogomet 25. Jan 202420:00 2 komentarja
Adrian Zeljković
Foto: Aleš Fevžer

Vsega pol leta po tem, ko je sežanski Tabor zamenjal za slovaško Trnavo, se je Adrian Zeljković znašel na radarju klubov iz najmočnejših lig sveta. Že v januarju bi lahko tako 21-letnik po naših informacijah odšel v Serie A, a je to račun brez njegovega Spartaka, kjer si mladeniča želijo na vsak način v svojih vrstah zadržati vsaj do poletja.

Kalil se je v vrstah Mariborčanov, Celjanov in Olimpije, a potenciala Adriana Zeljkovića klubi, ki se borijo za vrh lestvice Prve lige Telemach, niso opazili.

Savinjčan je tako svojo prvoligaško srečo iskal v sežanskem Taboru in v minuli sezoni z dobrimi predstavami dobil mesto v mladi reprezentanci, poleti pa mu je uspel tudi prestop na tuje. Čeprav ga je nazaj v svoje vrste skušala ujeti ljubljanska Olimpija, je obrambno naravnani vezist za nadaljevanje svoje kariere izbral slovaški Spartak iz Trnave, s katerim je igral tudi v skupinskem delu konferenčne lige.

Adrian Zeljković je ostal v enakih klubskih barvah, a se iz Slovenije preselil na Slovaško. FOTO: Profimedia.

Ne le v klubu, dokazuje se tudi v reprezentanci

Slovenec se na Slovaškem odlično znajde in je postal nezamenljiv del zasedbe, ki jo vodi domači strateg Michal Gasparik. Rdeče-črni so prvi del sezone končali na tretjem mestu domačega prvenstva in se bodo v nadaljevanju borili za novo vozovnico v Evropo.

Pri tem pa Spartak ne želi niti slišati, da bi klub v januarju zapustil kateri od nosilcev igre. To je na lastni koži občutil tudi sveži slovenski reprezentant Zeljković. Slednjega je slovenski selektor Matjaž Kek povabil na reprezentančno akcijo v ZDA, kjer je ob slovenski zmagi na igrišču preživel 65 minut.

Adrian Zeljković je bil eden od junakov slovenske zmage v ZDA. Foto: Guliverimages

Snubijo ga Italijani, Slovaki se ne dajo

Že novembra so se pojavile informacije o tem, da je 21-letnik na radarju klubov iz Bundeslige in Serie A. “Verjamem, da lahko pridem zelo daleč. Želim igrati na elitnem nivoju,” je obenem Zeljković poudaril v decembrskem pogovoru za Sportklub.

In po naših informacijah bi se lahko preskok v eno najmočnejših lig zgodil zelo kmalu. Toda bržkone še ne v januarju, saj navkljub zelo resnemu interesu italijanskega prvoligaša, imena kluba nam ni uspelo izvedeti, ki bi bil pripravljen za pogajalsko mizo svojo ponudbo premakniti tudi do milijonskega zneska, moštvo iz Trnave zavrača kakršne koli pogovore o tem, da bi Zeljković pozimi zamenjal delodajalce.

Pred slovenskim mladeničem je tako še pol leta dokazovanja v rdeče-črnem dresu, ko se bo skušal v kar najboljši luči predstaviti ne le oglednikom klubov iz elitnih lig, ampak tudi Matjažu Keku. Da bo slednji morda pomislil nanj, ko bo sestavljal seznam najprej za marčevski prijateljski tekmi z Malto in Portugalsko ter morda nato tudi ob izbiri potnikov na Euro 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje