Kdo še? Poškodovan tudi Khedira

La liga 10. Feb 201511:22 > 14:44

Ljubljana – Kot da madridski Real v teh dneh že ne bi imel dovolj težav, se je poškodoval še nemški vezist Sami Khedira, ki bo iz igrišč predvidoma odsoten mesec dni. Lucas Silva pred uradnim debijem v majici galaktikov.

Poraz na mestnem derbiju proti Atleticu, odmevna zabava Cristiana Ronalda za 30. rojstni dan, številne težave s poškodbami in še kaj. Ponedeljkovega treninga se je udeležil tudi sam predsednik Florentino Perez, ki naj bi bajno plačanim zvezdnikom dal vedeti, da se mora rezultatska krivulja nemudoma obrniti navzgor. Da s predstavo na mestnem derbiju in obnašanjem po njem niso zadovoljni niti navijači, je dal jasno vedeti transparent, s katerim so igralce pričakali ob prihodu v trening bazo: “Vaš nasmešek, naša sramota!”

Določene poteze naj bi že na naslednji tekmi z Deportivom povlekel tudi trener Carlo Ancelotti. Tik pred debijem je brazilska okrepitev Lucas Silva, najnovejši na listi poškodovanih, Sami Khedira (počival bo okoli meseca dni), pa naj bi potreboval kar nekaj časa, preden bo spet prepričal italijanskega strokovnjaka, da mu ponudi priložnost od prve minute.

Nemški reprezentant je sicer zadnji, ki se je pridružil precej dolgi vrsti poškodovanih galaktikov. Tabor belega baleta skrbi predvsem okrevanje Luke Modrića. Hrvat naj bi po vseh napovedih že moral začeti s treningi, a tudi po 86 dneh odsotnosti se ekipi še ni pridružil.

Modrić je medtem obiskal že štiri različne specialiste v Madridu, Vitorii, Amberesu in Munchnu. Po poročanju dnevnika AS naj bi bil sicer Modrić na čelu z ostalimi soigralci sila nezadovoljen z zdravniško oskrbo, ki menda svoje delo na Santiago Bernabeuu opravlja zgolj zaradi odličnih prijateljskih vezi s predsednikom Perezom.

Stanje pri Realu v tem trenutku ni najbolj rožnato, a že zmaga proti Deportivu (sobota ob 18:00 v živo na SK 3) bi lahko stvari močno spremenila.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images