Simeone: Prioriteta je zadržanje Oblaka

La liga 21. Dec 201712:24 > 12:29
Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Trener Atletica iz Madrida Diego Simeone je upravi kluba za januarski prestopni rok kot najpomembnejšo nalogo naložil, da poskrbijo, da v ekipi ostane slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

Največ zanimanja je v zadnjem letu dni za slovensko hobotnico Jana Oblaka pokazal nesramno bogati Paris Saint-Germain, jasno pa je, da bi lahko s prestopom v PSG Oblak postal daleč najbolje plačani nogometni vratar na svetu, za odškodnino pa bi Atletico morebiti lahko dobil celo 100 milijonov evrov.

Oblak ima še vedno veljavno pogodbo z Atleticom do konca junija leta 2021, v njej pa klavzulo, da lahko klub zapusti le v primeru, da nekdo zanj odšteje že prej omenjeno vrtoglavo vsoto, ki pa klubu iz francoske prestolnice naj ne bi predstavljalo težav, v kolikor bi vratar iz Škofje Loke z njimi želel podpisati pogodbo.  

Zaradi vseh namigovanj pa si glavni trener Atletica Diego Simeone bolj kot kakršnokoli božično darilo želi, da Oblak ostane njegov prvi vratar. Argentinec je zato že kontaktiral upravo in zahteval, naj na vse načine skuša zadržati Oblaka, pa četudi to pomeni, da mu močno poviša tedensko plačo.