Po vrnitvi iz bolnišnice so ga počastili z žarom

Nogomet 5. Maj. 202214:18 > 14:18
Delite:
Foto: Guliverimage

Trener italijanskega nogometnega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je v ponedeljek zapustil polikliniko Sant'Orsola v Bologni po zdravljenju po ponovitvi bolezni. Danes pa je že vodil trening svoje ekipe.

Karizmatični in v Italiji zelo priljubljeni Mihajlović se je tako že vrnil na svoje delovno mesto v trening-centru Bologne Casteldebole, kjer je ob 11. uri dopoldne vodil trening ekipe. Pred njim je imel pogovor z igralci, s katerimi se je znova srečal in jih objel, ti pa so mu v čast vrnitve pripravili žar.

Iz kluba so medtem že sporočili, da bo srbski trener svoje moštvi vodil že na prihajajoči tekmi italijanskega prvenstva, ki jo bo Bologna odigrala v nedeljo proti Venezii slovenskega reprezentanta Domna Črnigoja.

Na klopi Bologne od leta 2018

Triinpetdesetletni srbski strokovnjak, ki je oktobra 2019 prestal presaditev kostnega mozga, se je 26. marca začasno umaknil s položaja trenerja. Kot je razkril, je zaradi nevarnosti ponovitve bolezni moral znova na terapijo v bolnišnico.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, od leta 2018 vodi Bologno. Ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, je spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu. Trenutno zaseda 13. mesto v serie A.

Nogometaš iz okolice Vukovarja je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zaslovel predvsem v dresu Crvene zvezde, nato je odšel v Italijo, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in milanski Inter.

Z Apeninskim polotokom je ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting Lizbono in reprezentanco Srbije.

Komentari

Vaš komentar