Pri Olimpiji s prstom kažejo na sodnika. In nase …

Svit Sešlar
Svit Sešlar. FOTO: Profimedia.

Timi Max Elšnik in Svit Sešlar sta po porazu proti Galatasarayu z 0:3, po katerem so sanje nogometašev Olimpije o ligi prvakov najverjetneje končane, ošvrknila švedskega sodnika Andreasa Ekberga, priznala pa tudi, da so si Ljubljančani za visok poraz krivi sami.

“Če nam sodnik ne bi razveljavil gola, bi šla tekma v drugo smer. Energija bi se še bolj dvignila, čeprav je bilo vzdušje že tako zelo dobro. Škoda, nismo si zaslužili poraza z 0:3, a tako je pač na tako visoki ravni,” se je ob razveljavljen gol Admirja Bristrića v prvem polčasu, ko bi lahko na semaforju svetil rezultat 1:1, po tekmi obregnil tudi Timi Max Elšnik.

Je pa tudi kapetan Olimpije priznal, da so si za visok poraz slovenski prvaki krivi sami.

“Podarili smo jim dva hitra gola v obeh polčasih. Pri obeh zadetkih nas niso izigrali. Enostavno smo se zapletli na naših 30 metrih, oni pa so nas s kakovostjo, ki jo imajo, kaznovali. Sami sebe smo spravili v težek položaj,” je povedal junak velike zmage nad Ludogorcem izpred tedna dni.

Razveljavljen gol Admirja Bristrića:

“V prvem polčasu smo Turkom povzročali veliko težav, stisnili smo jih zelo visoko. Na trenutke so se tresli. Drugi gol v naši mreži nas je presekal. Prejeli smo ga v najslabšem možnem trenutku. Na začetku drugega polčasa, ko smo krenili po izenačenje, po dveh minutah pa je bil zaostanek še višji. Škoda, da smo potem prejeli še tretji gol, po kotu. Vsi trije zadetki nasprotnika so bili plod naših napak. Eden je padel iz prekinitve, dva pa po podarjenih žogah na svoji polovici,” je še enkrat opozoril na veliki napaki obrambe slovenskih prvakov.

“Sicer pa smo imeli občutek, da se z njimi da igrati. Povzročali smo jim težave, a žal nismo zadeli. Za nami je še ena tekma, iz katere se da kaj naučiti. Smo mlada, v Evropi neizkušena ekipa. Glavni cilj smo izpolnili, jesen v Evropi je tu, te tekme pa so za nas le bonus. Iz njih moramo izvleči maksimum in ob tem uživati,” je še dodal 25-letni slovenski reprezentant.

Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik. FOTO: Profimedia.

V obratni situaciji bi se sodnik odločil drugače

Podobno je razmišljal tudi njegov štiri leta mlajši sotrpin iz zvezne vrste Olimpije.

“Zagotovo bi bila tekma drugačna, če nam sodnik ne bi razveljavil zadetka in bi takrat izenačili. Ne bi se nam bilo treba tako odpirati. Tisti prekršek je bil res zelo mejen. Prepričan sem, da ga sodnik v obratni situaciji, če bi zadel Galatasaray, ne bi piskal. Ampak tako pač je, s tem se moramo sprijazniti. Nismo na ravni Galatasaraya. Na povratni tekmi moramo izvleči maksimum,” pravi Svit Sešlar.

“Razlika med nami in njimi je vsekakor vidna, a smo vseeno zelo dobro štartali v tekmo in bili do gola enakovredni, po prejetem zadetku pa smo nanizali dve, tri zelo lepe priložnosti. Ko jih imaš, jih moraš proti tako dobri ekipi izkoristiti. Mi nismo zadeli, oni pa so s svojo kakovostjo ustvarili razliko,” je še dodal in pohvalil vzdušje v Stožicah, v katerih se je zbralo skoraj 14 tisoč ljudi.

“Pred tako velikim številom navijačev je vedno lepo igrati. Nasproti je stal klub, vreden več kot 200 milijonov evrov. Nasprotnik ima kakovost, vsak od njegovih nogometašev je že igral v kakem velikem klubu. Res lepo je igrati proti tako dobri ekipi, za nameček pa pred polnim stadionom,” je povedal 21-letni ofenzivni vezist Olimpije, za katero je v 89 nastopih do zdaj dosegel 13 golov.

Vrhunci tekme:

Olimpijo že v soboto v okviru četrtega kroga Prve lige Telemach v Stožicah čaka obračun z Domžalami. Tekma, ki bo odigrana ob 17.30, bo dobrodelna, saj bo ves izkupiček od prodanih vstopnic namenjen žrtvam poplav.