Na SK se vrača 2. SNL: V torek najprej Krka – Rudar

Prva liga 10. Avg 202020:45 > 20:57
NZS

S torkovo tekmo na novomeškem Portovalu se pričenja nova sezone 2. SNL. Dvoboj Krke in Rudarja si boste lahko ogledali na Sportklubu, dan kasneje pa bodo televizijske kamere tudi v Prekmurju, na tekmi Beltincev in Triglava.

Prav Kranjčani in Velenjčani so pred tedni sestopili med drugoligaši, novinca v tekmovanju pa sta tudi Primorje in Šmartno. Kdo bo v letošnji sezoni krojil vrh lestvice?

Torek, ob 18.30: KRKA – RUDAR VELENJE (prenos na Sportklubu)

V Šaleški dolini bodo skušali čimprej pozabiti sezono 2019/20. Rudar v celotni sezoni ni našel recepta za ligaško zmago, knapi pa bodo prvič po letu 2008 znova zaigrali v 2. SNL. Slovo od prve lige je terjalo nove spremembe, Velenjčane pa bo v novi sezoni vodil Almir Sulejmanović, ki je izgubil nekaj pomembnih adutov. Od Velenja so se med drugimi poslovili Dominik Radić, Mićo Kuzmanović in Adam Vošnjak, povratnik na klop Rudarja pa bo lahko računal na nekaj izkušenih mož. Priprave z Rudarjem so pričeli Damjan Trifković, Leon Črnčič, David Kašnik in Aljaž Krefl. Ekipa bo nedvomno močno pomlajena, pristaši kluba pa si želijo hitrega povratka med prvoligaše.

Kam bo v novi sezoni posegla Krka? Novomeščani so zadnjo sezono, ki je bila zaključena po 20. krogu, sklenili sedmem mestu ligaške razpredelnice. Dolenjci so sicer izgubili pripravljalno srečanje z Ilirijo, a nato premagali ligaška konkurenta Krško in Brežice. Pri edinem dolenjskem drugoligašu so znova doživeli nekaj sprememb, v dolenjski prestolnici pa ostaja Jamajčan Kaheem Parris.Slednji je pred dnevi zadel tudi v Stožicah, Novomeščani pa so dvoboj z Olimpijo dobili z izidom 3:1. V Novem mestu so se pred meseci se razveselili še ene pomembne pridobitve. Na Portovalu so bili postavljeni reflektorji, ki omogočajo igranje tekem v večernem terminu.

Sreda, ob 17.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK – TRIGLAV KRANJ (prenos na Sportklubu)

Ob Rudarju se je od prvoligaške druščine poslovil tudi Triglav. Kranjčani praktično niso imeli premora, izpad v drugi nogometni razred pa je že prinesel prvo spremembo. Orle bo v 2. SNL vodil Damjan Gajser, ki je bil zadnja leta pomočnik Anteja Šimundže. Štajerski strokovnjak bo v Kranju prvič deloval kot trener članskega moštva, ena od prvih zadolžitev pa bo povezana z učvrstitvijo zadnje vrste. Gorenjci so v zadnjem prvenstvu prejeli največ zadetkov, kar 87. S kakšno zasedbo bo Triglav zaigral na prvi tekmi v Beltincih? Pogodba je s koncem sezone potekla bratoma Wilmots, Alešu Mertlju, Milanu Milanoviću in Luki Majcnu. Kljub temu imajo v Kranju dogovore sklenjene z nekaj vidnimi člani prvoligaške ekipe, med njimi so Jalen Arko, Kristjan Arh Česen, Marko Gajić, Erik Gliha, Žan Kumer, Žan Rogelj in Gašper Udovič, epizodo na Islandiji pa je sklenil tudi Tom Žurga.

Lahko kranjske načrte že v prvem krogu prekrižajo nogometaši Beltincev? Tadej Apatič, ki ob vlogi športnega direktorja ostaja tudi na igrišču, je napovedal, da si v Beltincih želijo preboja v sredino lestvice. Moštvo, ki je pred prekinitvijo prvenstva zasedalo 12. mesto, ni doživelo večjih sprememb. Znano je, da sta rumeno-modri dres slekla Denis Kramar in Matej Šoštarič, poslovila sta se tudi tujca Luka Asentić in Lovre Knežević, ki ju je posodila Mura. Prav soboški klub bo tudi v novi sezoni Beltincem odstopil nekaj mlajših fantov, ki bodo v 2. SNL nabirali prve članske izkušnje.

Preostali pari 1. kroga 2. SNL

Vitanest Bilje – Kalcer Radomlje
Šmartno ob Paki – Jadran Dekani
Nafta 1903 – Krško
Primorje eMundia – Drava Ptuj
Fužinar Vzajemci – Brda
Brežice 1919 Terme Čatež – Roltek Dob