Čontala: Stvari so šle predaleč, pritiski so neživljenjski

Nogomet 1. Okt 202219:183 komentarji
Damir Čontala. FOTO: nsmura.si

Mura je v 11. krogu Prve lige Telemach v gosteh igrala neodločeno proti nogometašem Domžal in vpisala še šesti remi v letošnjem prvenstvu. Trener Prekmurcev Damir Čontala je po tekmi spregovoril tudi o pritiskih navijačev, za katere meni, da postajajo nevzdržni.

Nogometaši Mure tudi po reprezentančnem premoru niso uspeli vpisati treh točk in tako ostajajo pri le eni zmagi na zadnjih petih prvenstvenih tekmah. Iz Domžal se sicer vračajo s točko (2:2), do katere pa so prišli s precejšnjo mero sreče, saj so si jo priigrali v zadnjih sekundah tekme, ko je sicer do tedaj izvrstnega Ajdina Mulalića premagal Mirlind Daku.

Kosovski nogometaš bi kaj kmalu postal veliki osmoljenec prekmurske zasedbe, saj je v 63. minuti zastreljal enajstmetrovko, s katero bi svojo ekipo popeljal v vodstvo za 2:1. “Želja je bila zares ogromna in po vsem tem smo si točko tudi zaslužili,” je po obračunu v Športnem parku dejal trener gostov Damir Čontala, ki je v svoji ekipi zaradi zdravstvenih težav pogrešal Gregorja Balažica in Luko Bobičanca, medtem ko na vratarja Matka Obradovića po domnevnem sporu po porazu z Olimpijo (2:3) očitno ne računa več.

Osemintridesetletnik je tako stavil na pomlajeno zasedbo. Ta si je v dinamičnem obračunu, ki je poleg štirih golov in najstrožje kazni postregla tudi z izključitvijo strelca drugega zadetka za Domžale Ivana Durdova, zaslužila pohvale svojega trenerja za predstavo.

“Bila je želja, karakter in velika odgovornost, nam je pa žal, da smo zapravili enajstmetrovko ravno v času, ko smo začenjali nadzorovati tekmo. A tako pač je,” je povedal Čontala, ki je zaradi slabših rezultatov pod vse večjim pritiskom. Predvsem s strani navijačev, ki bodo po že šestem neodločenem izidu, bržkone še bolj nezadovoljni. “Situacija le ni tako grozna, kot se jo prikazuje,” je zatrdil Prekmurec.

Kaj je po tekmi še povedal Damir Čontala?

Damir Čontala
Foto: Aleš Fevžer

O tem, ali je pomlajena ekipa nova pot, ki jo je ubrala Mura:

“Mislim, da je celotna javnost opazila, da smo se odločili za prevetritev, osvežitev ekipe, ki ima po novem veliko hitrih, agilnih igralcev. Od enajstih igralcev, ki je začelo tekmo, je bilo kar sedem takšnih, ki so v klub prišli v zadnje pol leta. Poleg tega je tu še Tio Cipot, ki je v zadnjih mesecih dobil eno glavnih vlog, in Kai Cipot, ki je zamenjal igralno mesto. Razen Žige Kousa in Mihaela Klepača ter Klemna Pucka, so vsi začeli nositi neko breme šele zdaj.”

O odsotnih igralcih:

“Matko Obradović je pod pogodbo in trenira z nami, vse ostale stvari rešuje vodstvo kluba. Luka Bobičanec si je 10, 15 minut pred zaključkom treninga poškodoval stegensko mišico, kar je bil pred današnjo tekmo nov udarec za nas. Grega Balažic je bil z nami na poti in je ponoči zbolel za trebušno virozo. Še zjutraj smo mislili, da bo igral, a je kasneje odpadel. Neigranje Nika Lorbka pa je bila moja odločitev. Glede na to, da imamo širok kader, je danes odpadel.”

O tem, kako je zadovoljen z odzivom ekipe po porazu z Olimpijo in reprezentančnem premoru:

“Bili smo mentalno na tleh, a sem zadovoljen z delom igralcev predvsem v drugem tednu. V prvem sem z izjemo ostrega pogovora dan po tekmi z Olimpijo fante pustil, da sami predelajo stvari. V tekočem tednu in po vračanju fantov iz reprezentanc se je vzdušje vse bolj dvigalo, odlično so delali na treningu, prisotni sta bili energija in želja.

Kljub odsotnosti izkušenejših igralcev, ki so bili pri Muri ključni člen tudi pri največjih uspehih, sem danes začutil, da lahko igramo tudi brez njih. V slačilnici je bilo čutiti  pozitivno energijo. Nekateri so se kljub mladosti začeli izpostavljati kot nove vodje.”

Matko Obradovic
Foto: Jure Banfi

O tem, ali je Matka Obradović že odpisan:

“Gre za zadevo, s katero se bo ubadalo vodstvo kluba. Še vedno trenira z nami, vse ostalo je v dogovoru med njim in vodstvom kluba.”

O tem, ali on osebno še računa nanj:

“Mislim, da v tem trenutku na to vprašanje težko odgovorim, ker se z njim niti ne ubadam. Trenutno je naš prvi vratar Klemen Miheljak in Vid Šumenjak drugi. Kar se tiče vsega ostalega … Mislim, da mora Matko najprej rešiti svoj status v klubu, potem pa se lahko pogovarjamo o vsem ostalem.”

O nezadovoljstvu navijačev in pritisku, ki ga čuti zaradi slabših rezultatov:

Pritisk se čuti na vsakem koraku, Čuti ga tudi ekipa. Tudi zaradi tega sem ponosen, da ga je ta mlada zasedba uspela prenesti in se odlično odzvala. Je pa dejstvo, da je Mura klub, kjer se mora igrati pod pritiskom. To tako kot igralci razumem in sprejmem tudi jaz. Če želiš igrati za Muro, se moraš tega zavedati. Vseeno pa so nekatere stvari v določenem trenutku šle predaleč in so pritiski neživljenjski. Situacija le ni tako grozna, kot se jo prikazuje.

Mura, navijači, Black Gringos

O tem, kje so šle stvari predaleč:

Na splošno. Govorim o informacijah po družabnih omrežjih, raznih forumih in tudi gestah navijačev do mene in določenih igralcev. Moramo se zavedati, da sta bila Luka Bobičanec in Matko Obradović deležna marsikaterih kritik, a gre za igralca, ki sta Muri dala ogromno, z njo zmagovala in bila prvaka. Takšnega statusa si predvsem ona ne zaslužita.”

O naslednji tekmi s Celjem:

“So v odlični formi, zato nas zopet čaka zelo težka tekma. Nobena ni lahka, a poleg Olimpije je Celje verjetno najbolj vroč klub v ligi. Upam, da bomo do takrat bolj kompletni in rešili zdravstvene težave. Danes se je v prvem polčasu namreč poškodoval še Klemen Pucko. Kljub vsemu pričakujem podporo navijačev, da nam bodo odkrito stali ob strani in bodo igralci to tudi občutili. S pomočjo njih pričakujem pozitiven rezultat.”

Komentari

Vaš komentar