Ronaldo najpogostejša tarča žaljivk

Nogomet 2. Avg 202217:25 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Britanska pisarna za komunikacijo (Ofcom) je v navezi z inštitutom Alana Turinga ugotovila, da je Cristiano Ronaldo najpogostejša tarča žaljivk na Twitterju.

Med 13. avgusta 2021 in 24. januarjem 2022 so analizirali 3,2 milijona tvitov, od tega jih je bilo kar 60 tisoč z žaljivo vsebino. “Te ugotovitve osvetljujejo temno plat te čudovite igre,” je dejal Kevin Bakhurst, direktor Ofcoma za spletno vsebino.

Vzorec, ki je zajemal le nogometaše v Premier League, je pokazal, da je kar osem od 12 nogometašev, ki so jih tviteraši najbolj žalili, igralcev Manchester Uniteda.

Ronaldo številka, kapetan takoj za njim

Kar 12,520 tvitov z žaljivo vsebino je v pol leta romalo na naslov Cristiana Ronalda, drugo mesto s skoraj devet tisoč negativnimi tviti zaseda kapetan Uniteda Harry Maguire, ostali v prvi deseterici pa so prejeli med 2500 in 1400 žaljivi tviti. Edina, ki med prvo deseterico ne nastopata za United, sta Harry Kane (Tottenham) in Jack Graelish (Man City).

Pri tej raziskavi je treba omeniti, da je imel Manchester United izredno slabo sezono in glede na to, da imajo rdeči vragi največjo navijaško bazo, je jeza navijačev pričakovana, nikakor pa to ni opravičilo za žaljivke, ki nikakor sodijo v nogomet.