Bili so trenutki, ko se je vprašal, kaj mu je tega treba

Odbojka 27. Sep 202116:04 > 28. Sep 2021 9:39 0 komentarjev
Matija Pleško Foto: Calcit Volley

Matija Pleško je po razočaranju pri ACH Volleyju, ki je v pretekli sezoni po 16 letih ostal brez domače lovorike, odstopil z mesta trenerja oranžnih zmajev, a čeprav ni vedel, če želi to delo opravljati še naprej, je malce kasneje sprejel mesto trenerja pri kamniškem Calcitu.

ACH Volley je v finalu 1. DOL naletel na razpoloženi OK Merkur Maribor in po 16 letih predal krono slovenskega državnega prvaka. Razočaranje je bilo v oranžnem gnezdu veliko, tako veliko, da Pleško niti ni več vedel, da sploh še želi ostati v tem poslu. Razmišljal je tudi v drugih stvareh, a Kamničani so ga vseeno prepričali, da ostane v trenerskem poslu.

“Tako, kot sva se pogovarjala, je tudi bilo. Dolgo čakal sem premleval, a v Kamniku so mi res dali čas in me počakali. A resnica je tudi, da so bili trenutki, ko sem se vprašal, kaj mi je tega treba,” nam prizna trener kamniškega Calcita.

Če ne bi imel tako rad tega športa …

Ko je padla odločitev, se je želja po treniranju hitro vrnila. “Očitno je, da imam rad ta šport, drugače ga ne bi toliko časa igral in nato nadaljeval kot trener. Za zdaj je vse ok, je pa res, da te kot trenerja definirajo rezultati, če teh ni, se lahko postaviš na glavo. Lahko so treningi fantastični, a če ni rezultatov … Moraš imeti tudi malce sreče,” se zaveda Pleško.

Že od nekdaj prisega na trdo delo in pridnost.

Prišla Srb in Finec

Po ACH Volleyju je prevzel kamniški Calcit Volley, kjer je že kot igralec doživel ene najlepših trenutkov v svoji karieri. Osvojil je prva naslova v državnem prvenstvu in pokalu. Na razpolago bo imel močno ekipo. Odšli so Tomasz Hebda, Rok Jerončič in reprezentančni bloker Sašo Štalekar, prišla sta dva nova tujca.

“Ekipa je bila bolj kot ne postavljena že prej. Priključila sta se ji Srb Danilo Pavlović in Finec Tommi Siirilä. Pomembno je, da se sestaviš ekipo, ki diha kot eno. Treba je imeti srečno roko. Če moraš mladega igralca prepričevati, zakaj je zanj trening dober, nisi nič naredil, energijo moraš kot trener usmerjati v to, kako narediti naslednji trening še boljši,” poudarja Pleško.

O ciljih ne govori nerad govori naglas. Foto: CEV

Kamničani branijo pokalno lovoriko

Kamničani so v pretekli ostali brez boja za prvo mesto v državnem mestu, osvojili so tretje mesto, so pa pod vodstvom Gregorja Jerončiča osvojili slovenski pokal. Cilji bodo zelo visoki tudi v tej sezoni, a Pleško v svojem slogu o teh noče govoriti naglas.

“Apetiti so vedno visoki, a sam vedno poudarjam, da moraš biti z besedami bolj skromen, ob tem pa se zavedaš, česa si sposoben. Biti moraš res priden v dvorani. Bolj, ko bomo pridni in lačni uspeha, več možnosti imamo, da se nam na koncu kocke sestavijo. Če pa tega ni, če računaš le in samo na papir in si rečeš, najboljši smo, govorim hipotetično, pa se ponavadi ne izide dobro,” ničesar ne obljublja nekdanji slovenski reprezentant.

Naporen ritem: Tudi po deset tekem na mesec

Pred Kamničani je težka in naporna sezona. Tekme si bodo sledile druga za drugo. “Čaka nas ogromno tekem, od oktobra naprej nas čaka med osem do 10 tekem na mesec, kar pomeni ogromno obremenitev za določene igralce. Kako bomo uspešni, se bomo pogovarjali maja,” je pristavi slovenski strokovnjak.

Za Kamničane bo šlo zares že od samega začetka. Že ta konec tedna bodo gostili prvaka iz Maribora, naslednji vikend pa odhajajo v Tivoli k ACH Volleyju.

Calcit Volley 2021/22:

Organizatorja igre: Jan Brulec, Žan Beravs

Sprejemalci: Jan Klobučar, Danilo Pavlović, Martin Kosmina, Timotej Gal Kos, Nik Mujanović

Korektor: Mitja Gasparini

Blokerji: Diko Purić, Miha Bregar, Tomi Sittilä

Prosta igralca: Klemen Hribar, Miha Plot.

Trener: Matija Pleško
Pomočnik trenerja: Gašper Ribič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!