Slovenski odbojkarji na mivki dejavni v svetovni seriji

Odbojka 21. Avg 202120:35
Tajda Lovšin, foto: OZS.

Slovenski odbojkarji na mivki so minuli teden nastopali na turnirjih svetovne serije v Pragi in Budimpešti, od koder se vračajo z dobrimi uvrstitvami. V Nemčiji je istočasno potekal še turnir serije King of the Court.

Na turnirju svetovne serije 2-Star v Pragi sta igrala naša najvišje postavljena odbojkarja na mivki na svetovni lestvici, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ter se uvodoma veselila zmage nad Dancema Abellom Kristofferjem in Jacobom Steinom Brinckom.

Proti prvima nosilcema turnirja, Čehoma Ondrejem Perusicem in Davidom Steinerjem, sta naša predstavnika klonila s 17:21 in 18:21, a se vseeno uvrstila v izločilne boje. V nadaljevanju turnirja je bila nemška naveza Bergmann/Harms boljša z 21:15, 18:21 in 15:9, Zemljak in Pokeršnik sta tekmovanje tako sklenila na 9. mestu.

Nejc Zemljak, foto: OZS.

Deveta tudi Pokeršnik in Bošnjak

Z devetim mestom se domov s turnirja serija 1-Star v Budimpešti vračata tudi Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta po zmagi z 21:15 in 21:17 nad domačinoma Domonkosu Doczu in Botondu Olahu ter porazu s 15:21 in 12:21 proti Izraelcema Eylonu Elazarju in Netanelu Ohani prav tako zaigrala v izločilnih bojih.

Za preboj med osem sta bila zanju usodna Finca Jyrki Nurminen in Santeri Siren, ki sta po hudi borbi slavila z 21:19 in 21:19.

Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, foto: OZS.

V madžarski prestolnici je na mivko stopila še ena slovenska dvojica. V ženskem delu turnirja sta Nina Lovšin in Špela Morgan v kvalifikacijah zabeležili dve zmagi, v skupinskem delu tekmovanja pa sta najprej tesno, z 29:21 in 17:21 izgubili s Švicarkama Mari Betschart in Annik Stahli.

Slovenki sta v nadaljevanju svojo uvrstitev med najboljših 12 ekip reševali v dvoboju z Madžarkama Lillo Villam in Szandro Szombathelyi, a sta se tekmici izkazali za previsoko oviro in slavili z 21:12 in 21:9.

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, foto: OZS.

Slovenski prvakinji Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta v Hamburgu igrali na turnirju King of the Court, na katerem se jima je v skupini C uspelo prebiti skozi prvo serijo, v drugi pa sta sicer izgubili, a sta se vseeno uspeli uvrstiti v nadaljevanje.

Sobotni del turnirja sta naši odbojkarici na mivki odigrali na visoki ravni, saj sta v konkurenci petih ekip skupine B osvojili tretjo mesto ter zaostali le za favoriziranima Nizozemkama Sanne Keizer in Madelein Meppelink ter nizozemsko-švicarsko navezo Pleun Ypma in Laura Caluori. Kotnikova in Lovšinova se tako nista uvrstili v polfinale.

Komentari

Vaš komentar