Presenečenje v Kranju, Kamničani prvič poraženi

Odbojka 18. Nov 202320:44 > 19. Nov 2023 21:37 0 komentarjev
Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Calcita Volleyja v osmih krogih državnega prvenstva niso oddali niti niza, v devetem, na gostovanju pri Hiša na kolesih Triglavu v Kranju, pa niso izgubili samo niza, ampak tekmo, izid je bil 3:2. Kranjčani so povedli z 2:0, Kamničani so sicer izenačili, a izgubili odločilen peti niz. Kljub temu pa so s točko še vedno sami na vrhu prvenstvene razpredelnice, pred ACH Volleyjem imajo točko prednosti.

Zadnja dogajanja okoli kamniškega reprezentanta Nika Mujanovića, ki želi zapustiti klub in oditi v tujino, kar pa mu vodstvo kluba ne dovoli, je ob napornem ritmu tekem očitno na igralcih pustilo nekaj posledic. Tekmo v Kranju so začeli nezbrano in Kranjčani so dokaj zanesljivo dobili prva dva niza. A Kamničani so se nato vendarle zbrali in dokazali, da lahko tudi brez svojega prvega korektorja – Mujanovića tudi tokrat ni bilo v ekipi, igrajo dobro.

Sredi tretjega niza so se povsem razigrali in gladko prišli do izenačenja. Toda Kranjčani še niso rekli zadnje besede. Čeprav so v “tie breaku” že zaostajali s 4:7 in 5:8 se niso predali, Calcit ujeli, po zaostanku z 12:13 pa po zaslugi napak tekmecev prišli do prestižne zmage.

Odlični, precej boljši od tekmecev so bili v bloku, z njim so dosegli 13 točk, Aljoša Snedec pet, Uroš Tučen štiri, Đorđe Jovović, z 19 točkami najučinkovitejši v kranjski vrsti, pa tri. Na drugi strani jih je Mujanovićeva zamenjava Lazaro Brunet prispeval 27 točk, zatajili pa so predvsem blokerji, očitno pa gostujoči trener Mladen Kašić ni bil zadovoljen tudi z igro podajalca Uroša Planinšiča, zamenjal ga je v drugem nizu.

Calcit Volley
Mladen Kašić Foto: CEV

“Ekipa, ki je v prvih desetih tekmah sezone, tako v prvenstvu kot v Evropi naredila dobro vzdušje, je po tekmi z ACH Volleyjem zašla v manjše težave. To smo lahko po eni strani lahko tudi pričakovali, saj je bilo že na tekmah srednjeevropske lige čutiti, da nismo našli tiste kohezije in energije, ki nas je do takrat krasila. Nocoj je bilo zelo težko, tudi po zaslugi Kranjčanov, ki so se borili za vsako žogo in je ubranila tudi žoge, za katere smo mislili, da jih ne bi smela. Namesto, da bi nadaljevali z igro, ki smo jo prikazali v tretjem in četrtem nizu, smo v petem, čeprav smo vodili še vodili z 9:6, domačinom dovolili, da so s preobratom prišli do zmage. Kot da v končnici nismo več verjeli sami vase. Nimamo kaj, moramo iti naprej in se pripraviti na tekmo z Varšavo,” je po tekmi povedal trener Calcita.

Sportklub 1A. DOL, moški, 9. krog:

Četrtek, 16. november:
Krka – ACH Volley 0:3 (-14, -19, -15)

Petek, 17. november:

Fužinar Sij Metal – Panvita Pomgrad 3:0 (22, 18, 19)

Sobota, 18. november:
Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley 3:2 (21, 22, -17, -17, 13)

Nedelja, 19. november:
Merkur Maribor – Alpacem Kanal 3:1 (18, 16, -19, 20)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!