V finalu želijo pokazati pravi obraz

Odbojka 17. Apr 202417:18 0 komentarjev
ACH Volley - Calcit Volley
Foto: Aleš Fevžer

S četrtkovo prvo finalno tekmo v Hali Tivoli ob 18. uri se začenja boj za naslov državnega prvaka pri moških v letošnji sezoni. V velikem finalu se bosta merila stara znanca odbojkarskih igrišč, aktualni državni prvak ACH Volley Ljubljana in kamniški Calcit Volley.

V letošnji sezoni sta se tekmeca pomerila štirikrat, oba pa sta zabeležila po dve zmagi na domačem parketu. Da je prednost domačega igrišča pomembna, se zaveda tudi trener aktualnih slovenskih prvakov, Matjaž Hafner, ki je pred jutrišnjim derbijem povedal: “Zagotovo je za nas boljše, da finalno serijo začenjamo v Hali Tivoli, vendar nam to ne prinaša nobenega zagotovila za karkoli. Jutri bo potrebno prikazati naš pravi obraz. Biti moramo agresivni na začetnem udarcu ter izkoristiti ponujene priložnosti, hkrati pa si ne smemo privoščiti znatnih padcev v igri, saj bodo to Kamničani znali izkoristiti.”

Ljubljanski odbojkarji, ki so pred polfinalnim obračunom zamenjali trenerja, kaj kmalu zatem pa prekinili pogodbo z Danijelom Konciljo, se po dvotedenskem premoru vračajo pred svoje navijače, ki bodo pomemben faktor v finalni seriji. Po kratkem odmoru se začetka finalne serije veseli tudi igralec ACH Volleyja Ljubljana Jani Kovačič: “Tekme s Calcitom so vedno nekaj posebnega, tokrat pa bo v igri še veliko več, zato že komaj čakamo, da jutri začnemo. Ekipa je motivirana in kljub ne najbolj prepričljivim predstavam skozi sezono odločena, da sedaj, ko je to najbolj potrebno pokaže tisti pravi obraz.”

Odbojkarji i-Vent Maribora so gladko dobili prvo tekmo malega finala državnega prvenstva. V domači dvorani so Panvito Pomgrad premagali s 3:0 (16, 20, 14).

Spored finalnih tekem

Četrek, 18. april:

18.00 ACH Volley – Calcit Volley

Nedelja, 21. april:

19.00 Calcit Volley – ACH Volley

Sreda, 24. april:

18.00 ACH Volley – Calcit Volley

Morebitna 4. tekma, 27. april: 

18.00 Calcit Volley – ACH Volley

Morebitna 5. tekma, 30. april:

18.00 ACH Volley – Calcit Volley

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!