V Maribor prihaja reprezentančni podajalec

Odbojka 17. Maj 202210:33
Delite:
Foto: OK Merkur Maribor

Pri lanskih odbojkarskih državnih prvakih Merkur Mariboru so v svoje vrste pripeljali novega podajalca. To je Gregor Pernuš, ki je v tej sezoni nastopal v dresu ACH Volleyja.

Nova okrepitev se tako seli iz slovenske v štajersko prestolnico. 22-letni in 198 centimetrov visoki Gregor Pernuš je svojo odbojkarsko pot začel pri 11 letih v Kranju. V največjem gorenjskem mestu je vse do dvajsetega leta igral za Triglav, nato pa je prestopil v ACH. V zadnjih dveh letih je bil vpoklican v člansko reprezentanco Slovenije, s katero je lani osvojil četrto mesto v ligi narodov.

“Merkur Maribor je klub, ki stremi k najvišjim ciljem in zadovoljen sem, da prihajam v kolektiv, v katerem sta trdo delo in motiviranost prioriteti. Kljub temu, da klub zapuščajo nekateri nosilci igre, sem prepričan, da nam bo uspelo sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna za prva tri mesta in da se bomo na koncu borili za naslove v državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije,” je o novem delodajalcu dejal Pernuš.

Z novo okrepitvijo pa je zadovoljen tudi trener Mariborčanov Sebastijan Škorc. “Po odhodu Uroša Planinšiča je bil Gregor Pernuš naša prva želja in to nam je tudi uspelo. S prihodom Gregorja, ki je reprezentant in je igral pri ACH Volley-u, smo dobili podajalca, ki je karakterno pravi za OK Merkur Maribor in odličen delavec. Zelo smo ponosni, da bo Gregor v naslednji sezoni z nami, ko skupaj pričenjamo novo zgodbo.”

Komentari

Vaš komentar