Fury: Če ne zmagam, bom utihnil

SK Fight 12. Apr 202410:50 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Očitno Tyson Fury ni preveč zaskrbljen zaradi ureznine nad desnim očesom in povsem sproščeno pričakuje 18. maj ter obračun proti Oleksandru Usyku.

Zmagovalec težko pričakovanega obračuna med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usikom bo postal absolutni vladar težke kategorije. Britanec je trenutno svetovni prvak po verziji WBC, medtem ko je Ukrajinec lastnike pasov po verzijah WBA, IBF in WBO.

Če ne bi prišlo do omenjene poškodbe Furyja, ki jo je staknil na sparingu s Hrvatom Agronom Smakićijem, bi do borbe prišlo že februarja, tako pa so ljubitelji boksa še vedno v nestrpnem pričakovanju, kdo si bo prislužil naziv absolutnega svetovnega prvaka težke kategorije.

“Osebno nimam nič proti Usiku, vse to je samo posel. Ne sovražim ga, kot nekateri ljudje želijo predstaviti. Spoštujem ga kot človeka in borca. On je svetovni prvak v težki kategoriji in vsi moramo spoštovati njegove uspehe. A kljub temu povsem zaupa v svoje sposobnosti,” je dober mesec pred borbo samozavesten Fury: “Menim, da obstaja razlog, zakaj obstaja težka kategorija. Ko boksar iz poltežke kategorije, kot je Usik, pride med velike fante, se on želi boriti z največjim. Lahko premagate navadnega velikega boksarja, a ne enega od elitnih.”

Fury je s svojimi 206 centimetri kar 15 centimetrov višji od Ukrajinca, ob tem bo imel Britanec tudi med 25 in 30 kilogrami več od Usika, ki je dve leti mlajši od svojega nasprotnika.

“Sedaj je moj čas, to je moja usoda, moja era in moja generacija. Če ne morem zmagati, mi ne bo dobro. Ne bom imel več pravice govoriti,” samega sebe opozarja Fury.

Britanec med profesionalci še ni okusil grenkobe poraza (34 zmag in nedoločen rezultat), enako velja tudi za Ukrajinca (21 zmag).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!