Cicipas ima kontroverzno mnenje, Pliškova se mu roga

ATP 27. Mar 202212:59 > 13:302 komentarja
Stefanos Cicipas. Foto: Darrian Traynor/Getty Images

Grški teniški igralec Stefanos Cicipas bo s svojo nedavno izjavo verjetno privzdignil marsikatero obrv. Spustil se je v osje gnezdo, imenovano enakost plačila med obema spoloma.

“Ne želim biti kontroverzen, ampak … rad bi se dotaknil enakosti nagradnih skladov. Dekleta prejemajo isti znesek za tekme na dva dobljena niza. Obstaja veliko filozofov, statistikov, kakorkoli že. Nekateri pravijo, da so punce bolj vzdržljive od moških. Ne vem, pa naj potem igrajo na tri dobljene nize,” meni Grk.

“Všeč mi je format na tri dobljene nize na turnirjih velike četverice. Če bi se igralo samo na dva, potem bi bilo kar nekaj drugačnih rezultatov, zmagovalcev. V to sem prepričan,” je svojo zagrenjenost, ker še nikdar ni slavil na Majors tekmovanjih še enkrat več dokazal Atenčan.

Lani se je uvrstil v svoj prvi finale na turnirjih, ki točkovno in denarno prinašajo največ, v Rolandu Garrosu tudi povedel z 2-0 v nizih proti Novaku Đokoviću, a na koncu utrpel poraz.

zajem zaslona

Grk je svoje prepričanje argumentiral takole: “Alexander Zverev bi osvojil turnir za Grand Slam na OP Združenih držav, saj je proti Thiemu v finalu predlani vodil 2-0, tu je še moj lanski primer v Parizu in tako dalje. Če igraš na tri dobljene nize, velja drugačna psihološka priprava. Tak format velikim igralcem, tistim bolj izkušenim, da vrnejo udarec. Meni se dopade, saj je v fizičnem smislu to velikanski izziv.”

Prva se je na mnenje Grka odzvala češka teniška igralka, Karolina Pliškova, ki je v zgodbi na Instagramu ob zajem zaslona članka, ki sporoča mnenje Cicipasa, prilepila nekaj norčavih emojijev.

Komentari

Vaš komentar