Becker: Rafa ne more večno vladati na Roland Garrosu

Grand Slam 11. Jun 20218:27
Rafael Nadal
AP Photo/Michel Euler

Petek na Roland Garrosu prinaša mega spektaktel, v katerem bosta v glavnih vlogah Rafael Nadal in Novak Đoković, medtem ko se bosta za drugo finalno vstopnico pomerila "mlada leva" Alexander Zverev in Stefanos Tsitsipas.

Rafael Nadal in Novak Đoković se bosta v polfinalu Roland Garrosa pomerila 58. Španec ima priložnost, da se po številu zmag izenači s Srbom.

“Nisem ravno jasnovidec, za mene je še naprej glavni favorit Nadal. Toda vidim tudi možnost, da Đoković osvoji turnir. Zverev in Tsitsipas sta skoraj na njunem nivoju. Samo vprašanje časa je, kdaj ju bosta dosegla. Sedaj je vprašanje, kdo je psihično najmočnejši – mislim, da bosta ona dva skupaj z Danilom Medvedjevim v naslednjih letih osvojila veliko naslovov. Nadal ne more večno vladati na Roland Garrosu, vprašanje časa je, kdaj bodo prišli nasledniki. Zverev ima največjo moč, toda včasih je lahko preveč pasiven, več mora tvegati – naredil bo več napak, vendar bo v boljšem položaju, da zmaga,” je pred polfinaloma v Parizu napovedal Boris Becker, nekdanji trener prvega igralca sveta.

Return Đokovića je letos odličen na Roland Garrosu. Mislim, da je v tem zelo dober. Videlo se je, da v sebi drži veliko emocij. Zaradi takšnih scen sem ponosen, ker sem del tega športa. Med epidemijo je težko biti tenisač in svetovni popotnik,” je dodal 53-letni Nemec.

Najprej se bosta v polfi nalu pomerila Zverev in Tsitsipas, nato sledi še poslastica med Nadalom in Đokovićem.

Komentari

Vaš komentar