Rafael Nadal: Če je bilo to zadnjič …

Grand Slam 27. Maj 202418:59 1 komentar
Rafael Nadal
Foto: Profimedia

Rafael Nadal je v ponedeljek v prvem krogu odprtega prvenstva Francije izgubil proti Alexandru Zverevu. Nemec je bil boljši 6:3, 7:6 (5) in 6:3. Za 14-kratnega zmagovalca Roland Garrosa je bil to najverjetneje zadnji nastop na igrišču Philippe Chatrier.

Prvič v svoji dolgi in slavni karieri je bil Nadal poražen v dveh zaporednih dvobojih na pesku in prvič je na odprtem prvenstvu Francije izpadel prej kot v četrtem krogu.

Nekdanji prvi igralec sveta sicer ni prikazal svoje najboljše forme, vendar je pokazal prebliske, zaradi katerih je tako priljubljen.

Vendar to ni bilo dovolj, da bi premagal 27-letnega Zvereva, ki je ves čas deloval, da ima vse pod nadzorom.

To je bil šele četrti Nadalov poraz v 116 dvobojih na Roland Garrosu, Zverev pa je postal šele tretji – po Robinu Soderlingu leta 2009 ter Novaku Đokoviću v letih 2015 in 2021 -, ki ga je premagal na pariškem pesku.

“Ne vem, ali je to zadnjič, ko sem tukaj pred vami. Če je, sem užival. Občinstvo je bilo ves čas neverjetno,” je po obračunu dejal Španec.

Ob jokanju nekaterih navijačev na tribunah je španski as zapustil igrišče ob stoječih ovacijah.

Đoković, Alcaraz, Swiatek

Na tribunah osrednjega igrišča ni manjkalo zvezdniških imen. Morda zadnji obračun španskega asa so si ogledali tudi Novak Đoković, Carlos Alcaraz, Iga Swiatek in mnogi drugi.

Prva igralka sveta je sicer pot proti tretjemu zaporednemu slavju v Parizu, to je nazadnje uspelo Belgijki Justine Henin leta 2007, začela zelo zanesljivo. Domačo povabljenko na turnir Leolio Jeanjean je ugnala s 6:1, 6:2, v drugem krogu jo čaka Japonka Naomi Osaka.

“Počutim se kot doma. Upam, da bom čim dlje tudi ostala. Zadnji turnirji so mi dali veliko, a je vsak drugačen,” je dejala 22-letnica, ki ima na Rolandu Garrosu 29 zmag s 31 dvobojev. Ali se počuti kraljica peska? “Menim, da je za kaj takšnega še prezgodaj.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje