Risi so se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za OI!

Uncategorized 9. Feb 202021:18 > 21:26
HZS

Slovenski hokejisti so danes dobili še tretjo tekmo na olimpijsko kvalifikacijskem turnirju na Jesenicah, kjer so s 6:2 ugnali Japonsko in se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za Peking 2022.

Slovenija je tudi zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij proti Japonski začela podjetno, a so bili risi v 9. minuti kaznovani, saj je bil za goste uspešen Shogo Nakajima. S takšnim rezultatom se je tudi končala prva tretjina.

V 26. minuti pa si je večina v Podmežakli oddahnila, saj so Slovenci izenačili, preko Jana Urbasa, ki je ob igri z igralcem več postregel s solo akcijo in natančnim zaključkom. Z rezultatom 1:1 se je zaključilo 40. minut tekme.

A v zadnji tretjini so gledalci imeli kaj za videti, zadetki so namreč deževali kot za šalo. Naši so si dokaj hitro priigrali lepo prednost s 3:1. V 46. minuti je bil najprej natančen Ken Ograjenšek, dobro minuto pozneje pa še Robert Sabolič.

Japonci so tvegali veliko in iz vrat hitro potegnili svojega vratarja, kar je v 58. minuti izkoristil Rok Tičar. Japonci so v naslednji minuti sicer znižali, vendar so Slovenci v minuti in treh sekundah zabili še dvakrat. Najprej je bil še enkrat natančen Tičar. Končnih 6:2 pa je postavil Miha Zajc

Slovenijo sedaj pred prebojem na olimpijske igre, ki jih bo čez dve leti gostil Peking, čaka še turnir v Oslu, kjer se bodo pomerili z Norveško, Dansko in Južno Korejo. Na Kitajsko bo odpotoval le zmagovalec turnirja, ki se bo odvil med 27. in 30. avgustom.