Odermatt znova izgubil igro stotink, veselje Avstrijcev

Alpsko smučanje 15. Dec 202311:36 0 komentarjev
vincent kriechmayr
Foto: profimedia

Prvi moški superveleslalom sezone je najbolje odpeljal Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je na koncu ohranil prednost dveh stotink pred rojakom Danielom Hemetsbergerjem. Še stotinko več je zaostal Švicar Marco Odermatt.

Avstrijec Vincent Kriechmayr je zmagovalec superveleslaloma v Val Gardeni. Na še eni izjemno izenačeni preizkušnji je zgolj za dve stotinki sekunde prehitel rojaka Daniela Hemetsbergerja, tretji je bil Švicar Marco Odermatt, ki je za zmagovalcem zaostal za tri stotinke.

Prva šesterica smučarjev je bila celo znotraj 15 stotink sekunde. Četrto mesto je zasedel Francoz Cyprien Sarrazin (+ 0.12), na peto in šesto sta se zvrstila Avstrijec Marco Shcwarz in Kanadčan James Crawford.

Odermatt je bil tretji že včeraj, ko je za 5 stotink sekunde zgrešil prvo smukaško zmago v svetovnem pokalu.

Na startu prvega superveleslaloma sezone sta bila dva Slovenca. Martin Čater je nastopil dobro. S startno številko 36 je zasedel 26. mesto, za Kriechmayrjem je zaostal za 71 stotink sekunde.

Miha Hrobat je zaostal skoraj za dve sekundi in se ni uvrstil med dobitnike točk (56. mesto).

Superveleslalom je sicer odprl Francoz Matthieu Bailet. Včerajšnji smuk je presenetljivo dobil Američan Bryce Bennett, ki se je tokrat preizkusil povsem ob koncu startne liste (62.). Zasedel je 14. mesto.

To je bila šele četrta preizkušnja smučarjev v letošnji sezoni, do slej so odpeljali po en slalom, veleslalom in smuk.

V Val Gardeni bo jutri na sporedu še drugi smuk tega tedna. Včerajšnji je bil nadomestni smuk, ki bi moral biti v začetku novembra v Zermattu, a je bil zaradi slabih vremenskih razmer odpovedan.

Vrstni red:

Foto: Fis/zajem zaslona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!