Gloria Kotnik: Če bi rekla, da je enostavno, bi se zlagala

Deskanje na snegu 23. Jan 202412:00 0 komentarjev
Gloria Kotnik
Foto: Uroš Skaza

Karavana svetovnega pokala deskarjev na snegu se bo v četrtek ustavila v Sloveniji, natančneje na Rogli. Gloria Kotnik, nosilka bronastega odličja z olimpijskih iger v Pekingu, je spregovorila o pričakovanjih pred domačo preizkušnjo, olimpijskih igrah leta 2026 in še marsičem drugem.

“Želja je, da se posebej izkažem pred domačimi navijači in pred družino. Cilj je dati vse od sebe, prikazati najboljše vožnje in potem bo tudi rezultat prišel,” je uvodoma dejala Gloria Kotnik.

34-letnica se na preizkušnjo na Rogli podaja z osmimi mestom iz Bolgarije. Letos je sicer bila njena najboljša uvrstitev peto mesto, toda kot dodaja sama, so to dobri, ne pa vrhunski rezultati.

“Rezultatska ocena ni vrhunska, vseeno pa mislim, da so nekateri rezultati odlični. Peto mesto, to je nasploh moj najboljši slalomski dosežek. Šesto, osmo mesto, to so dobri rezultati. Zagotovo pa sem si v zadnjih letih visoko dvignila letvico in tudi moja pričakovanja so drugačna. Ne želim se ustaviti tukaj, sezona je navsezadnje še dolga.”

Dobitnica bronastega odličja iz Pekinga 2022 je v svetovnem pokalu v sezoni 2017/18 zbrala največ točk, toda največji uspehi v karieri, kamor spadata tudi olimpijska kolajna in zmaga v svetovnem pokalu, so prišli po rojstvu otroka.

Gloria Kotnik
Gloria Kotnik. Foto: Profimedia

Cortina d’Ampezzo — kraj srečnega imena

Januarja leta 2021 sta se s partnerjem razveselila rojstva sina Maja, prihodnje leto je na Kitajskem prišla do olimpijske medalje, konec leta 2022 pa je v italijanski Cortini d’Ampezzo, kjer bodo tudi prihodnje olimpijske igre, slavila zmago v svetovnem pokalu.

Toda po rojstvu otroka so se spremenile stvari, saj je potrebno veliko več usklajevanja med družino in športom.

“Če bi rekla, da je enostavno, bi se zlagala. Vse prej kot enostavno. Res je ogromno prilagajanja in improviziranja. Na koncu se trudim dati vse od sebe, in če to storim, si na koncu dneva nimam kaj očitati in grem lahko mirne vesti spati. Je pa dejstvo, da ni isto, kot preden sem imela otroka, ampak zagotovo je potem s psihološkega vidika nekaj lažje. Ni več športni rezultat tisto najpomembnejše, zdaj je pomembno vse drugo in športni rezultat je samo tista pika na i.”

Kotnik je še poudarila, da čeprav je dosegla nekatere svoje cilje, motivacije ne manjka.

“Tehnično vem, da sem na zelo visokem nivoju. Imam še nekaj rezultatskih ciljev neobkljukanih. Nekaj sem jih sicer že, olimpijska medalja je zagotovo nekaj, kar sem si želela, odkar sem bila majhna punčka. Cilj, ki mi je bil na prvem mestu, sem že uspela doseči. Sledila je zmaga v svetovnem pokalu, vendar imam še kar nekaj stvari na seznamu za izpolniti. Vsekakor mi ne bo zmanjkalo motivacije. Kot nosilka olimpijske medalje z zadnjih iger bom imela tudi tam (Milano-Cortina 2026, op. p) visoke cilje in pričakovanja, tako da se že veselim,” je sklenila slovenska deskarka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!