Orli na vzhodu Nemčije s spremembo

Smučarski skoki 7. Dec 202315:54 0 komentarjev
Zajc Peter Prevc Jelar
Foto: Aleš Fevžer

Po štirih tekmah na severu Evrope se svetovni pokal v smučarskih skokih nadaljuje v nemškem Klingenthalu. Če je slovenska reprezentanca na Finskem in Norveškem nastopila z nespremenjeno peterico, pa se je glavni trener Robert Hrgota pred potjo na Saško odločil za menjavo.

Začetek nove sezone v smučarskih skokih je, vsaj pri vrhu, minil v zelo enoznačnem ritmu. Vse štiri tekme so namreč pripadle Avstrijcu Stefanu Kraftu, njegovi rojaki pa so skupaj z Nemci močno prevladovali. Najboljši rezultat slovenske peterice na prvih tekmah je šesto mesto Petra Prevca iz Lillehammerja.

Pred tretjim tekmovalnim koncem tedna pa se je trener Robert Hrgota odločil za menjavo v slovenski zasedbi. Namesto Žige Jelarja bo v Klingenthal v bližini meje s Češko odpeljal Lovra Kosa. Ob njem bodo nastopali še Peter in Domen Prevc, Anže Lanišek in Timi Zajc.

“Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med A in B ekipo, zato da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kvalitetnih skakalcev, ki jih imamo in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu, se bodo rotacije dogajale skozi vso sezono,” je odločitev pojasnil Hrgota.

Kako pa so orli preživeli dni na domačih tleh? “Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo, seveda pa smo opravili še kondicijsko vadbo, enkrat pa smo še skakali v Kranju,” je dodal Hrgota. Pred prvim vrhuncem sezone – novoletno turnejo – čaka karavano po Klingenthalu še pot v švicarski Engelberg.

Lovro Kos
Lovro Kos. Foto: Aleš Fevžer

Ta teden pa se bo v Liilehammerju začela sezona celinskega pokala. Glavni trener B ekipe Igor Medved bo v Skandinaviji, prihodnji konec tedna sledijo tekme v Ruki, računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!