Diamantna potrditev sijajne forme slovenskega talenta

Atletika 29. Maj 202420:00 0 komentarjev
Maticu Ianu Gučku gre v zadnjih tednih vse kot po maslu. FOTO: Aleš Fevžer.

20-letni Matic Ian Guček, ki je včeraj še drugič letos popravil slovenski rekord v teku na 400 metrov z ovirami, bo v nedeljo prvič v svoji mladi karieri tekel na mitingu diamantne lige. Nastopil bo v Stockholmu, kjer bomo videli še dva slovenska nastopa.

Matic Ian Guček je v torek na mitingu zlate serije Svetovne atletike v Ostravi navdušil z novim državnim rekordom v teku na 400 metrov z ovirami (48,37) in še za 29 stotink izboljšal svoj rekord, s katerim je 11. maja navdušil na uvodnem mitingu Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije v Kranju.

Komaj 20-letni veliki up slovenske atletike je lastnik trenutno desetega najboljšega izida v svoji disciplini na svetu, medtem ko je v Evropi na tretjem mestu, kar pomeni, da bo na skorajšnjem evropskem prvenstvu v Rimu med favoriti za medaljo.

Da je nekdanjemu mladinskemu svetovnemu podprvaku letos uspel velik preskok, pa potrjuje tudi vabilo organizatorjev diamantne lige, ki so ga povabili v Stockholm, kjer bo debitiral na mitingu najmočnejše atletske serije na svetu in imel novo priložnost, da še izboljša svoj najboljši rezultat.

Bo padel še tretji letošnji rekord?

Glede na to, da je ob rekordnem teku na Češkem na zadnji oviri naredil napako, ki ga je stala zmage, na Švedskem ob močni konkurenci (tekel bo s svetovnim prvakom iz leta 2022 in bronastim z olimpijskih iger, Brazilcem Alisonom dos Santosom) nov rekord še zdaleč ni nemogoč. Prej nasprotno.

V Stockholmu bomo sicer videli še dva slovenska nastopa.

V skoku v višino bo na letošnji diamantni ligi po tretjem mestu v Dohi in četrtem v Marakešu še tretjič nastopila Lia Apostolovski v skoku v višino, prvič letos pa bo na diamantni ligi skakala Neja Filipič v troskoku.

Jutri v Oslu dva oziroma trije nastopi

Jutri se bo najmočnejša serija atletskih mitingov na svetu ustavila v Oslu, kjer bosta nastopila Kristjan Čeh (met diska) in Anita Horvat (800 metrov), kot narekovalec tempa na 1500 in 800 metrov pa bo na Norveškem tekel tudi Žan Rudolf.

Oba mitinga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na programih SK.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!