Nesrečnemu Belgijcu v podporo Italijan, ki ga je doletela enaka usoda

Kolesarstvo 22. Sep 202313:44 0 komentarjev
Sonny Colbrelli
Foto: Guliverimage

Član Jumbo-Visme Nathan Van Hooydonck je pred dnevi sporočil, da zaradi težav s srcem zaključuje profesionalno kolesarsko kariero. Podporo mu je izkazal tudi Italijan Sonny Colbrelli, ki je bil prav tako prisiljen zaključiti športno pot.

Skoraj leto je že minilo od kar je Sonny Colbrelli po koncu sezone 2022 naznanil upokojitev od profesionalnega kolesarstva. Zmagovalec dirke Pariz-Roubaix iz leta 2021 se je zaradi težav s srčno aritmijo zgrudil po prvi etapi dirke po Kataloniji.

Zdaj je podobna usoda doletela še Nathana Van Hooydoncka

Colbrelli je Belgijcu namenil izbrane besede: “Vem, kako se počutiš in kaj se dogaja v tvoji glavi. Poznam to bolečino. Gotovo se sprašuješ: zakaj jaz? Vem, kako se počutiš, ko ležiš na bolnišnični postelji in ti povejo, da je tvoje kariere skoraj gotovo konec. A v takšnih trenutkih moramo biti močni in se zavedati, da smo še živi. V tem nisi sam,” je zapisal.

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi Janu Polancu, ki je pred začetkom letošnje sezone prav tako napovedal, da je zaključil kolesarsko pot. Za to se je odločil po pregledu, ki je pokazal na nepravilnosti delovanja srca, zaradi katerih ne bi bilo varno nadaljevati kariere.