Nov udarec za Vismo pred začetkom dirke po Italiji

Kolesarstvo 11. Apr 202416:23 0 komentarjev
Wout van Aert
Foto: Profimedia

Wout van Aert po padcu na dirki skozi Flandrijo še ni okreval. Belgijski zvezdnik bo tako izpustil prvo tritedensko dirko sezone Giro d'Italia.

Nad nizozemsko ekipo se v zadnjem obdobju zgrinjajo temni oblaki. Wout van Aert si je na dirki skozi Flandrijo 27. marca ob grdem padcu zlomil nekaj reber, ključnico in prsnico, kot je prejšnji teden razkril odhajajoči športni direktor Visme-Lease a Bike Merijn Zeeman, je pri tem utrpel tudi odrgnine na pljučih, kar še podaljšuje čas rehabilitacije. Dolgo okrevanje čaka tudi prvega zvezdnika ekipe Jonasa Vingegaarda.

“Pozdravljeni vsi. Z veseljem vam sporočam, da mi gre dobro. Trenutno okrevam po vseh poškodbah, ki sem jih utrpel po nesreči na dirki skozi Flandrijo,” je dejal Van Aert v videosporočilu, ki ga je v četrtek popoldne objavila njegova ekipa.

“Veliko mojih poškodb se trenutno dobro celi, vendar so moja rebra še vedno omejujoč dejavnik, zato v tem trenutku sploh ne morem trenirati. Poskušal sem zavrteti pedala na kolesu, vendar ne dovolj, da bi lahko treniral. Zato smo se odločili, da ne bom nastopil na Giru d’Italia,” je slabo novico potrdil Belgijec.

Prva tritedenska dirka sezone se začne 4. maja, glavni favorit za zmago pa je Slovenec Tadej Pogačar.

“To je velika škoda in res sem razočaran, da bom izpustil tudi svoj drugi cilj sezone, vendar moram v tem trenutku dati prednost svojemu zdravju in telesu dati čas, da si opomore,” je sklenil Belgijec.

Van Aert ni napovedal načrtov za nadaljevanje sezone, vendar bi se lahko poleti vrnil na dirko po Franciji ali pa se popolnoma osredotočil na olimpijske igre v Parizu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!