Bledsoe se bo še drugič preizkusil v Los Angelesu

Košarka 16. Avg 202121:02
Izkušeni Eric Bledsoe bo znova igral v dresu Clippers. Foto: Guliverimage

Tržnica košarkarskih prestopov v ligi NBA je polna dogajanja. Najnovejša novica prihaja iz Los Angelesa, kamor se h Clippers vrača njihov nekdanji član Eric Bledsoe. V zameno zanj se v Memphis selijo Patrick Beverly, Rajon Rondo in Daniel Oturu.

31-letni Eric Bledsoe, nekdanji soigralec Gorana Dragića pri Phoenixu, bo tako še drugič v karieri zaigral za eno izmed dveh zasedb v Los Angelesu. Tam je organizator igre tudi začel svojo kariero. Na naboru lige NBA leta 2010 ga je namreč kot osemnajstega izbrala Oklahoma City, a ga je takoj poslala na zahod ZDA.

Za Bledsoa bo to že tretja ekipa v letu dni, še lani je bil namreč član aktualnih prvakov – Milwaukee Bucks -, nato pa je bil poslan k New Orleans Pelicans. Pelikani, za katere je v lanski sezoni na 71 tekmah povprečno dosegal po 12 točk, so ga pred letošnjim naborom poslali v Memphis, zdaj pa bo znova menjal klub.

Vrnitev Bledosa so pri Clippers potrdili na družbenih omrežjih:

V zameno zanj se h Grizlijem selijo kar trije igralci: veterana Patrick Beverly in Rajon Rondo ter izbor drugega kroga lanskega nabora Daniel Oturu.

Clippers, ki so minulo sezono končali v konferenčnem finalu s porazom 4:2 proti Phoenixu, so tako Kawhiju Leonardu in Paulu Georgeju dodali še enega zelo izkušenega košarkarja, s katerim bodo skušali napasti vrh lige. Za Bledsoa bo to zadnje leto trenutne pogodbe.

“Navdušeni smo, da smo v našo ekipo dodali močnega in raznovrstnega branilca in izkušenega organizatorja igre, kot je Eric. Odlično napada raketo in je odličen v obrambi v različnih situacijah. Svojo kariero je začel pri Clippers in navdušeni smo, da se je vrnil,” je ob najnovejši kadrovski potezi dejal predsednik košarkarskih “operacij” pri klubu iz Los Angelesa, Lawrence Frank. 

Komentari

Vaš komentar