Za organizacijo Eurobasketa 2025 kandidira šest držav

Košarka 20. Sep. 202118:04 > 18:44
Delite:
Istanbul EX_SPIDA
Istanbul EX_SPIDA

Znan košarkarski spletni portal Sportando poroča o tem, da je spisek potencialnih držav organizatork evropskega prvenstva v košarki za člane zaključen. Eurobasket čez štiri leta bo gostila ena izmed naslednjih držav: Ciper, Finska, Madžarska, Latvija, Ukrajina in Rusija. Zad nje štiri navedene so izrazile tudi željo, da bi rade gostile zaključne boje od osmine finala dalje.

Eurobasket 2025 bo že 42. izvedba reprezentančnega košarkarskega turnirja na stari celini, ki ga je pred štirimi leti dobila Slovenija, na krilih Luke Dončića in Gorana Dragića.

Septembra 2025 se bo v eni izmed zgoraj naštetih držav zbralo 24 najboljših ekip, iz vidika slovenskega navijača bi bila najboljša izbira v predtekmovanju in/ali zaključnih bojev zagotovo Madžarska, saj gre za sosednjo državo, bo pa sicer tudi to tekmovanje potekalo v štirih državah.

Najboljših 16 ekip bo potem odšlo na prizorišče finalnih obračunov, kakor je to v praksi od Eurobasketa 2015, ko je tedaj od osmine finala dalje vse potekalo v Lilleu.

Aleksej Nikolić in Vlatko Čančar po zmagi na EP 2017, foto: Guliverimage.

 

Prihodnje leto vsi v Nemčijo

Drugo leto bo evropsko prvenstvo na sporedu med 1. in 18. septembrom na Češkem ter v Gruziji, Italiji in Nemčiji. Slovenija bo nastopila v skupini B v Kölnu. V njeni skupini so tudi Nemčija, Litva, Francija, Madžarska ter Bosna in Hercegovina. Sklepni del tekmovanja gosti Berlin.

Komentari

Vaš komentar