Dotik ali ne? Ronaldo vztraja, da je on dosegel gol (VIDEO)

Katar 2022 29. Nov 202211:07
Foto: Profimedia

Portugalska je sinoči na svetovnem prvenstvu v Katarju dosegla še drugo zmago, po Gani (3:2) je z 2:0 ugnala še Urugvaj. Nogometaši s Pirenejskega polotoka so si že krog pred koncem skupinskega dela zagotovili nastop v izločilnih bojih, pod oba zadetka proti Urugvaju pa se je podpisal Bruno Fernandes. Po tem, ko je Fifa še enkrat pregledala posnetke, tudi uradno, čeprav dolgo ni bilo jasno, ali se je pri prvem golu Portugalske žoge z glavo dotaknil Cristiano Ronaldo ali ne.

Na sinočnji tekmi med Portugalsko in Urugvajem je tekla 54. minuta – le tri minute prej je za krajšo prekinitev poskrbel protestnik -, ko je sijajen predložek v kazenski prostor Urugvajcev poslal Bruno Fernandes. Vezist Manchester Uniteda je s podajo našel kapetana in prvega zvezdnika reprezentance Cristiana Ronalda. Ta je z nebeškim skokom žogo potisnil za hrbet Sergia Rocheta in bučno proslavil svoj že 119. gol v dresu domovine.

A več kot je režiser pokazal počasnih posnetkov, bolj se je zdelo, da se 37-letnik z Madeire ni dotaknil žoge. Očitno so se s tem strinjali tudi pri Fifi in organizatorji tekme, saj so še pred koncem srečanja v uradni statistiki zadetek pripisali Fernandesu.

Ta je v 93. minuti, ko je Ronaldo že zapustil igrišče, uspešno izvedel še enajstmetrovko in Portugalski zagotovil nove tri točke, s šestimi pa so si nekdanji evropski prvaki že krog pred koncem zagotovili nastope v izločilnih bojih.

Ronaldo, trenutno edini nogometaš v Katarju, ki nima urejenega klubskega statusa, saj je Manchester United z njim tik pred začetkom prekinil pogodbo po odmevnem intervjuju, se je na klopi za rezervne nogometaše prešerno veselil gola soigralca. Da je prepričan, da je prvi gol vseeno dosegel on, pa je pokazal po zadnjem sodniškem žvižgu, ko je nekomu ob igrišču z roko kazal, da se je žoge z glavo dotaknil.

Še več, portugalska reprezentanca je nato celo predložila dokaze Fifi, ki naj bi dokazovali, da prvi zadetek pripada Ronaldu in ne Fernandesu. Fifa je sporočila, da si je njihova tehnična komisija še enkrat ogledala posnetke, a ostala neomajna. Gol pripada Brunu.

Že prej pa se je oglasil tudi Piers Morgan, tisti, ki je z Ronaldom opravil omenjeni intervju. In zapisal, da je Ronaldo potrdil, da se je z glavo dotaknil žoge. Ter da se s tem strinja tudi Bruno. A očitno se z Morganom in obema Portugalcema Mednarodna nogometna zveza ni strinjala.

Da dotika med žogo in Ronaldovo glavo ni bilo, pa so zdaj potrdili tudi pri Adidasu. Podjetje, ki izdeluje uradno žogo Al Rihla, je sporočilo, da poseben senzor, novost na letošnjem mundialu, ni zaznal dotika.

Kaj pa menite vi?

Poll

Komentari

Vaš komentar