Slovenija – Srbija prenos v živo: kje si lahko ogledate tekmo

Euro2024 20. Jun 202411:33 1 komentar

Na današnji tekmi s Srbijo v Münchnu (15.00, prenos na SK1) bo padel rekord po številu slovenski navijačev v tujini. Zgodovinski prizvok pa bi dogodku dala zmaga, ki bi na široko odprla vrata napredovanja.

Argumentov, zakaj bo današnji srbsko-slovenski obračun v bavarski prestolnici nekaj posebnega, ne manjka. Prvi izhaja iz zgodovine, iz bivanja v skupni državi. Pa tudi iz prvega dejanja slovenske reprezentance na velikih tekmovanjih.

Leta 2000 se je namreč Slovenija na Euro kot prvem velikem tekmovanju na prvi tekmi pomerila prav z reprezentanco tedanje ZR Jugoslavije, za katero so igrali Srbi in Črnogorci. Tekma se je končala z rezultatom 3:3, Slovenci pa vse odtlej čakajo na prvo zmago na evropskih prvenstvih. Če bi do nje prišla danes, bi si na stežaj odprla vrata v izločine boje, v osmino finala. Tudi to bi se zgodilo prvič v zgodovini na velikih tekmovanjih, pri čemer Slovenci drugič igrajo na Euro, dvakrat (2002 in 2010) pa so nastopili tudi na svetovnem prvenstvu.

Razlogov, da bo 15.00 spremljati neposredni prenos na SK1 in ste ob tem stalno v stiku tudi za našo spletno stranjo, je to torej več kot dovolj. Za ogrevanje … Kaj pravijo številke?

Vse o tekmi Slovenija – Srbija (ob 15.00, prenos na SK1)

Kdo bo sodnik na tekmi?
München, tu smo: čez hribe in doline, v slavo domovine
Sporočilo Sloveniji: Zaupajte Keku, saj ve, kaj dela
Sašo Udović pred poslastico prvenstva

Slovenska veselica v Münchnu se je začela (VIDEO)
Težave Srbije? Mi imamo odgovornost do svojega naroda
“Bilo bi lepo, če bi se nas Slovenci bali”
Stojanović o srbskih provokacijah: Narobe ste razumeli

Kako se bo odločil Kek, s kom na tekmi generacije?

Kaj pravijo srbski mediji?

Srbsko-slovenska zgodba atletinje

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje