Bedene se vrača iz pokoja, septembra na voljo kapetanu reprezentance

ATP 22. Maj 20238:05 0 komentarjev
Foto: Goran Stanzl -Xinhua via Guliverimage

Čeprav je lani na Odprtem prvenstvu ZDA odigral zadnji profesionalni dvoboj na turneji, se Aljaž Bedene ne misli še kar tako posloviti od resnega igranja tenisa. Najboljši slovenski igralec od osamosvojitve dalje je v pogovoru za Siol omenil, da potovanj niti malo ne pogreša, a je na voljo reprezentančnemu kapetanu Gregi Žemlji.

Ljubljančan se je 16. septembra uradno poslovil z zmago v Davisovem pokalu, ko je bil po treh nizih boljši od Estonca, Kristjana Tammma.

Ob našem namigu, če ga po dobrega pol leta mika vrnitev na ATP turnejo, je 33-letni Bedene odvrnil: “Za Davisov pokal sem na voljo.” Vrata profesionalne teniške turneje ATP so torej vendarle zapahnjena in se najverjetneje ne bodo odprla, toda Aljaža bomo že septembra skoraj zagotovo videli v opravi slovenske izbrane vrste.

“Resno vadim sicer ne, ampak če bi me selektor potreboval, bi se vrnil na treninge. Saj ni ravno tako, da sem tenis v tem zadnjem obdobju pozabil igrati,” dodaja zmagovalec 16 turnirjev serije challenger.

Hiter “reset”

V pogovoru za Sportklub oktobra je Bedene med drugim povedal: “Ena izmed stvari, ki so me res odlikovale – tudi, če pol leta nisem prijel loparja, sem občutke nemudoma pridobil nazaj. Počutil sem se tako, kot da igram vsak dan.”

Slovensko moško reprezentanco naslednji izziv čaka med 15. in 17. septembrom, ko se bo doma (kraj še ni znan) v sklopu II. svetovne skupine pomerila z Luksemburgom. Gre za tretji rang reprezentančnega tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!