Američan po zgolj šestih tekmah zapušča Ljubljano

Hokej 4. Okt 202315:42 0 komentarjev
Will Cullen
Foto: Aleš Fevžer

Ameriški hokejist Will Cullen po vsega šestih tekmah lige ICEHL zapušča slovenskega prvaka SŽ Olimpijo. Kot so prek socialnih omrežjih sporočili iz kluba, so z branilcem sporazumno prekinili pogodbo in mu zaželeli srečo na nadaljnji poti. Razlogov za to niso navedli.

Will Cullen se je Ljubljančanom pridružil pred letošnjo sezono, prišel je iz ekipe Belfast Giants. Za Olimpijo je dosegel en gol, odločil je podaljšek tekme v Gradcu, in dodal dve podaji.

Klub je tudi sporočil, da na enomesečno preizkušnjo k njim prihaja 28-letni finski napadalec Ville Leskinen. V najmočnejši finski ligi je za Jokerit odigral 204 tekme, pretekli dve sezoni pa je nosil drese slovaških Zvolena in Košic, s slednjimi je postal tudi državni prvak. Na Slovaškem je na 97 tekmah dosegel 32 golov ter zbral 72 točk.

“Ville je delaven krilni igralec z dobrim strelom. Prepričan sem, da nam bo v veliko pomoč tudi v igri z igralcem več ali manj. Poznam ga iz slovaške lige, kjer smo proti njemu igrali v končnici, izkazal se je kot močan in odporen nasprotnik. V tem kratkem času je bil zato lahka izbira, še posebej, ker si je zelo želel pridružiti naši ekipi,” je o prihodu Leskinena v Ljubljano povedal Upi Karhula.

Olimpija
Foto: Aleš Fevžer

Prihaja mladi reprezentant

Slovenski prvaki so se okrepili še z 21-letnim napadalcem Juretom Povšetom, ki je v mlajših selekcijah nosil dres Slavije Junior, pozneje pa se je preselil v Skandinavijo. Najprej je igral na Švedskem, nato pa še na Finskem.

Nazadnje je bil član kluba elitne lige Vaasan Sporta. Bil je tudi del slovenskih selekcij do 18 in 20 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!