Izkušeni slovenski branilec našel nov klub – znova v Avstriji

Hokej 27. Sep 202317:42 0 komentarjev
BLAŽ GREGORC
Foto: Profimedia

Eden najboljših branilcev v slovenski hokejski reprezentanci Blaž Gregorc bo v prihodnjih tednih spet igral blizu domovine. 33-letnik, ki je zadnji dve sezoni igral za nemški Augsburger, a pogodbe s panterji ni podaljšal, bo zdaj nastopal za Gradec v ligi ICE.

Zaradi poškodb Gustava Bourammana in Paula Reinerja so v vodstvu graškega kluba reagirali in v svoje vrste pripeljali izkušenega Slovenca Blaža Gregorca. Stalni član slovenske izbrane vrste je zadnji dve sezoni igral za nemški Augsburger, kjer pa pogodbe z njim po lanski sezoni niso podaljšali.

Gregorc se tako od nemških panterjev seli h graškim, ponovno pa se vrača v ligo ICE. V najmočnejši ligi v regiji je prvič nastopal v sezoni 2020-21, ko je s celovškim KAC-em postal tudi prvak tekmovanja, leto zatem pa je bil član črnih kril iz Linza. Visoki branilec je že prispel na avstrijsko Štajersko in bo v kadru Gradca že ta konec tedna.

“Dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi. Vem, da Gradec ni imel ravno najboljšega starta v sezono, a želim biti del ekipe, ko naredimo zasuk,” je dejal v izjavi za klubsko spletno stran.

Gregorc bo član Gradca do reprezentančnega premora v novembru, če bo do takrat zadovoljil zahteve vodstva kluba, pa bi lahko pogodbo podpisal do konca sezone.